Mega reteta: Chiftele din cartofi mov cu branza

Azi am indraznit sa incerc ceva nou. Foarte simplu de facut, dar gustos, sanatos si aspectuos: chiftele de cartofi mov umplute cu branza.

Vezi aici si reteta de cartofi mov cu sos guacamole.

Cartofii mov se gasesc destul de greu la noi, dar incep sa apara in unele supermarket-uri. De exemplu la Auchan sau Kaufland. Au un gust foarte bun si au un aspect foarte interesant.

Pentru chiftelutele din cartofi mov umplute cu branza avem nevoie de irmatoarele ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi mov cartofi mov
  • 4 catei de usturoi
  • 150-200g branza de burduf sau crema de branza
  • 100g unt
  • sare
  • seminte de susan

Cartofii se spala bine (eu de regula folosesc un burete de vase nou). Se pun la fiert in apa cu sare si cu cateii de usturoi.

Cat timp fierb, se pregatesc bilutele de branza.

Dupa ce sunt fierti se lasa putin la racit, apoi se curata de coaja. Se pune untul si se maruntesc ajutorul unui tel.

Se adauga sare dupa gust si se omogenizeaza bine.

Se pune o lingura de piure in palma, se adauga o biluta de branza si se modeleaza cu palmele. Se formeaza chifteluta rotunda.

Si tot asa pana terminam toata compozitia. Bilutele se dau prin seminte de susan. Contrastul de alb si violet este de efect.

Se pun pe un platou si se pun la frigider ca sa raceasca. Se pot servi cu orice doriti: cu carne prajita, cu salata sau pe un platou cu aperitive.

Pofta buna! 🙂

Leave a Reply