June 12, 2021

Chiftele din cartofi mov sau violet cu branza de burduf

Azi am indraznit sa incerc ceva nou: foarte simplu de facut, dar gustos, sanatos si aspectuos: chiftele de cartofi mov umplute cu branza.

Cartofii mov se gasesc destul de greu la noi, dar incep sa apara in unele supermarket-uri, de exemplu la Auchan sau Kaufland. Au un gust foarte bun si au un aspect foarte interesant.

Pentru chiftelutele din cartofi mov umplute cu branza avem nevoie de irmatoarele ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi mov cartofi mov
  • 4 catei de usturoi
  • 150-200g branza de burduf sau crema de branza
  • 100g unt
  • sare
  • seminte de susan

Cartofii se spala bine (eu de regula folosesc un burete de vase nou) si se pun la fiert in apa cu sare si cu cateii de usturoi.

Cat timp fierb cartofii se pregatesc bilutele de branza.

Dupa ce cartofii sunt fierti se lasa putin la racit apoi se curata de coaja, se pune untul si se maruntesc ajutorul unui tel.

Se adauga sare dupa gust si se omogenizeaza bine.

Se pune o lingura de piure in palma, se adauga o biluta de branza si se modeleaza cu palmele pana se formeaza chifteluta rotunda.

Si tot asa pana terminam toata compozitia. Bilutele se dau prin seminte de susan, iar contrastul de alb si violet este de efect.

Se pun pe un platou si se pun la frigider ca sa raceasca, dupa care se pot servi cu orice doriti: cu carne prajita, cu salata sau pe un platou cu aperitive.

Pofta buna! 🙂

Leave a Reply