July 23, 2021

Reteta: paste carbonara cu smantana pentru gatit si bacon/kaizer

Daca respectati reteta, eu va garantez ca va lingeti pe degete, chiar daca sunteti ca si mine: orice, dar nu paste!

Eu nu sunt fan paste, dar copiii mei le adora. Iar dintre toate retetele de paste, cele carbonara pot spune ca sunt si pe placul meu. Cea mai buna alegere pentru carbonara sunt pastele tip penne, iar cele de la Barilla mi se par cele mai reusite.

Ce este foarte important la reteta asta e sa folositi smantana pentru gatit. Eu am folosit de la Dorna, cu grasime mai multa.

Ingrediente pentru 4 portii mari:

o cutie de penne
250 gr bacon sau kaizer
400 gr smantana pentru gatit
2 catei de usturoi
100 gr parmezan ras
1 galbenus de ou
30 gr unt
sare
piper
oregano

Mai intai punem apa la fiert pentru paste, cu putina sare, iar intre timp putem sa ne ocupam de prepararea sosului.

Incingem untul intr-o tigaie apoi punem bacon-ul pe care il vom lasa sa se rumeneasca si impreuna cu el punem si usturoiul, zdrobit inainte prin presare cu lama cutitului. Usturoiul se scoate apoi, nu se lasa in sos.

Intr-un castron punem smantana, galbenusul de ou, sare, piper si putin oregano, apui il turnam in tigaie, peste bacon si lasam sa fiarba putin.

Pastele se fierb conform instructiunilor, dar mai putin cu 1 minut. De exemplu, eu am fiert pennele 10 min in loc de 11.

Pastele se scurg de apa si se pun in tigaie unde se mai fierb 1 minut, amestecandu-le.

Dupa ce le punem in farfurie, radem parmezan.

Pofta buna!

Leave a Reply