Este balansoarul util când ai bebe? O, da!

O prietenă a născut recent și mi s-a plâns că în fiecare noapte are ”concert” și că uneori îi vine să fugă de-acasă, chiar de-ar fi să doarmă în parc, pe o banca. Numai că în perioada asta e interzis și mersul în parc. 🙂

M-a întrebat ce ar putea face să aibă parte de puțină liniște și de unsomn bun, știind că și eu am trecut prin perioada de nopți nedormite.

După cum probabil știți deja, am doi copii care acum sunt mărișori, dar îmi aduc aminte mereu de perioadele când erau bebe, mai ales că ei mă întreabă destul de des: ”Mami, îmi mai spui cum eram eu bebeluș?”

Cu fata (copilul cel mare) am rămas însărcinată la 21 de ani și am născut la 22. Acum, când mă uit la câte o fată de 22 de ani, mi se pare copilă.

Nu a fost deloc ușor, mai ales că nu mai avusesem de-a face cu bebeluși până atunci. Când eram însărcinată mă gândeam că, la cât sunt de neîndemânatică, sigur o s-o scap pe jos. 🙂

Dar partea cea mai grea a fost cu lipsa mea de somn. Vă spun sincer, cea mai bună tortură este să nu lași un om să doarmă. A mea dormea ziua pe reprize, și noaptea ținea concerte, de veneau vecinii să vadă ce-i facem copilului. De multe ori ne plimbam cu ea noaptea cu mașina, că în timp ce era în mers, tăcea. Și ne rugam să nu fie roșu la semafor, că iar începea concertul.

Adormea doar legănată, așa că o puneam în ”scoica” de la mașină, și în casă, lângă pat, pe jumătate dormind, o legănam cu schimbul. Apoi am mutat-o în pătuț, și legănam pătuțul ca să tacă și într-ul final să adoarmă. Și așa am rupt două pătuțuri. La propriu. 🙂

Ce ne-a salvat însă și mai puteam să dorm cât de cât a fost un balansoar pentru bebe pe care l-am primit.

Așadar, da, recomand cu căldură balansoarul. Al nostru era electronic, se legăna singur și avea și muzică. In partea de sus avea și un carusel cu jucării care îi capta atenția.

Deci, dragă mămică, dacă te regăsești în povestea mea, dacă vrei puțină liniște pentru tine și ghindocul tău, nu sta pe gânduri. Pe site-ul www.ghindoc.ro puteți să găsiți mai multe detalii legate de acest subiect și nu numai.

Leave a Reply Cancel reply