October 22, 2020

Burgeri cu chifle făcute în casă și carne de mici

Copiii aveau pofta de burgeri, asa ca am improvizat putin, deoarece nu aveam chiftele de burgeri, dar aveam o caserola de mici. 🙂

Ingrediente pentru chifle:

•450 g făină
•1 ou
•200 ml apă
•35 g unt moale
•30 g zahăr brut sau normal
•1 linguriță sare
•20 g drojdie
•1 ou si semințe pentru decor
(eu aveam in casa un mix de seminte de in, susan si floarea soarelui)

Ingrediente pentru burgeri:

Inggrediente burgeri

•chifle
•1 caserolă mici sau chiftele
speciale pt burgeri
•felii de brânză
•castraveți
•roșii, salată dacă aveți
•cartofi prăjiți
•ketchup
•alte sosuri

ALUATUL SE PREPARĂ ASTFEL:

Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu 50 ml de apă călduţă.Nu fi erbinte, nici caldă. Să fie cam cu un grad, două mai caldă decât temperatura corpului.
Se amestecă şi se lasă până “creşte” drojdia, apoi se adaugă într-un castron mai mare, peste făina amestecată cu sare.
Se amestecă, apoi se adaugă şi cei 150 de ml apă călduţă rămasă și oul, frământând aluatul.
Se adaugă apoi și untul şi se mai frământă puțin, până reuţiţi să faceţi din aluat ca o minge, iar aluatul se desprinde de pe vas şi de pe mâini. Se acoperă apoi cu un prosop şi se lasă într-un loc mai cald, la dospit, timp de o oră şi jumătate.

În clipul de mai jos puteți să vedeți cum se împarte apoi aluatul și cum se fac chiflele. Vezi și rețeta de chifle.

Se lasă o oră să crească, apoi se pun la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc deasupra.

Tăvi pentru copt de calitate și la prețuri bune găsiți AICI.

Între timp facem chifteluțele di carnea de mici, cu mâna udă, le prăjim și prăjim și cartofii.

Se asamblează apoi burgerul: tăiem chifla în două, punem chifteaua, o felie de brânză, roșii, castraveți, salată dacă aveți și sosuri.

Poftă bună!

Leave a Reply