Cuvintele care iti schimba starea de spirit. Inelul lui David

David a fost cel care l-a învins pe uriașul Goliat, folosind o praștie. Era un rege corect, foarte iubit de supușii săi. Dar avea, ca oricare om, defectele lui.

I-a venit într-o zi ideea să ceară celui mai renumit bijutier din Israel să-i facă un inel. Dar nu orice inel, ci unul la care, dacă se uită și era bucuros, să devină trist, iar de era trist, să devină vesel. 3 zile i-a dat termen să-l facă, iar de nu reușea, plătea cu viața.

Bineînțeles că bijutierul s-a panicat și a devenit disperat. Orice diamante și pietre prețioase i-ar fi pus, nu reușea să schimbe starea cuiva, să-l facă din vesel trist și invers.

Chiar cînd era în culmea disperării s-a întâlnit cu înțeleptul Solomon, fiul lui David, care pe atunci era doar un copil.

 – Oare de ce ești atât de îngrijorat? întrebă Solomon. Se vede de la o poștă disperarea pe fața ta.

 – O, Solomon, mai am doar o zi să-i fac regelui David, tatăl tău, un inel la care de e trist și îl privește să devină vesel, și de e vesel și se uită la el, să devină trist. Nu știu ce să fac…

Atunci Solomon i-a dat bijutierului un sfat care i-a salvat viața: i-a zis câteva cuvinte…

Următoarea zi bijutierul s-a prezentat în fața regelui, care era foarte furios și supărat din cauza unor probleme administrative.

Regele David a luat inelul, s-a iuitat la el pe toate părțile, apoi și-a schimbat complet starea de spirit și a început să râdă.

Pe renumitul inel al lui David era gravat textul: ȘI ASTA VA TRECE! sau THIS TOO SHALL PASS!

Așadar, câteva cuvinte ne pot schimba starea. Și într-adevăr, nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de tristețe, mai ales în această grea perioada, deoarece și asta va trece.

Și ca să ne mai amuzăm puțin, bunica mea avea o vorbă: ”Cui pe cui se scoate. Vine dracu, iară-l bate.” 🙂

Leave a Reply Cancel reply