May 28, 2020

Paste cu ton și sos de roșii

paste cu sos de rosii si ton

Dacă vreți să gătiți ceva super-rapid, vă recomand această rețetă.

În ultima vreme, la cererea copiilor gătesc destul de des paste sau spaghete cu ton și sos de roșii. Le place foarte mult și mie îmi place să-i privesc cum mănâncă (mie nu-mi place tonul decât gol, fără alte combinații).

Și pentru că azi e dezlegarea la pește, am zis să le gătesc rețeta de paste preferată. Am folosit Penne de la Barilla, dar merge cu orice alt tip de paste.

Ingrediente pentru paste cu ton și roșii

Ingrediente:

  • o conservă mai mare de ton. Eu pun pt 2 porții o conservă de 185 gr, tonul în ulei de măsline sau vegetal (e mai gustos)
  • de regulă fac sosul cu 4 roșii mari tocate mărunt, dar cum azi nu am avut roșii proaspete în casă, am făcut cu roșii la coservă, tocate mărunt
  • o cutie de paste (din care pun 3 sferturi pt 2 porții mari). Nu o pun pe toată pentru că rămân și e păcat să le arunc
  • 2 căței de usturoi
  • busuioc și, opțional oregano
  • sare
  • 4 linguri ulei de măsline

Se pune apă la fiert, iar pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu pun și sare în apă.

Se toacă foarte mărunt usturoiul și se călește foarte puțin în uleiul de măsline.

Se adaugă roșiile tocate și sare după gust, se lasă să fiarba cam4 minute amestecând continuu. Se pune busuioc și oregano și se mai lasă 1 min să fiarbă, apoi se pune tonul.

Sos de roșii cu ton

Dacă e ton bucăți, se fărâmițează cu lingura de lemn în sosul de roșii. Se mai lasă 2 minute și gata. Se strecoară pastele și se pune sosul de roșii cu ton deasupra.

Poftă bună!

Leave a Reply