August 14, 2020

Reteta: paine de casa cu seminte, cu framantare 2 minute

Nu este o glumă, aluatul chiar e gata în 2 minute. Pe cuvânt de onoare! 🙂

Ingrediente:

•500 gr faina
•250 gr apa (sau o cana)
•1 lingurita sare
•10 gr drojdie uscata
sau 20 gr proaspata
•1 lingurita sare
•3/4 linguri ulei de masline
•30 gr seminte mixt (susan, in, floarea soarelui, dovleac)

Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si cu zaharul si se lasa 3 minute sa creasca.

Se pune într-un bol mai mare făina cu sarea, apoi se adaugă drojdia și apa și se frământă. Între timp se adaugă și cele 4 linguri de ulei. Se frământă cât se leagă aluatul, 2 minute, apoi se toarnă în tava in care am pus foaie de copt. Pont: găsiți tăvi, diverse modele, la reducere AICI.

Se lasă o oră la dospit. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade
si se coace aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa asa 5 minute, sa se inmoaie coaja.

Găsiți rețeta și în clipul de mai jos:

Leave a Reply