October 27, 2020

Idei cu făină și drojdie: rețetă de chifle pentru hamburgeri.

Dacă tot nu putem ieși afară, si dacă tot avem făină și drojdie în casă iar copiii voiau burger, am zis că încerc să fac eu chiflele, pentru ca nu prea am unde să găsesc.
Ingrediente :
450 g făină
1 ou
200 ml apă
35 g unt moale
30 g zahăr brut sau normal
O linguriță sare
20 g drojdie
1 ou si semințe pentru decor (eu aveam in casa un mix de seminte de in, susan si floarea soarelui)

Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu 50 ml de apă călduţă.

aluat pizza

Nu fierbinte, nici caldă. Să fie cam cu un grad, două mai caldă decât temperatura corpului. Se amestecă şi se lasă până se “creşte” drojdia, apoi se adaugă într-un castron mai mare, peste făina amestecată cu sare. Se amestecă, apoi se adaugă şi cei 150 de mililitri de apă călduţă rămasă și oul, frământând aluatul. Se adaugă apoi și untul şi se mai frământă puțin, până reuţiţi să faceţi din aluat ca o minge, iar aluatul se desprinde de pe vas şi de pe mâini. Se acoperă apoi cu un prosop şi se lasă într-un loc mai cald, la dospit, timp de o oră şi jumătate.
Se împarte aluatul in 8 părți , dați-le formă rotundă și așezati-le intr-o tavă, pe hârtie de copt . Acoperiți-le cu un prosop curat si lăsați-le încă o jumătate de oră la dospit .
Ungeți chiflele cu ou bătut, presărați pe ele semințele și coaceți-le in cuptorul preîncălzit, la 185 grade C, pentru 20 de minute.

Apoi umpleți-le după bunul plac.

Poftă bună!

Leave a Reply