Avantajele construcțiilor din lemn

Locuind în Maramureș, am învățat să apreciez valoarea lemnului.

Spun că am invățat deoarece, venind aici în urma cu 11 ani dintr-o zonă de câmpie, am rămas impresionată când am văzut frumoasele căsuțe din lemn, bisericile din lemn pentru care este renumit Maramureșul, dar si porțile maramureșene.

Deschizând aceastã poartã maramureșeanã, pãtrundem în alt timp

Manastirea Bârsana este cunoscută ca fiind construită de măicuțe și având lemnul ca material de construcție principal.

Pui de moroșan la Mănăstirea Bârsana

Sunt mulți care cumpără case vechi din lemn de la țărani și le mută în terenul lor, dar sunt și oameni care, cunoscând avantajele locuirii într-o casă făcută din lemn, își construiesc una de la zero.

Pe lângă că sunt atractive din punct de vedere al aspectului exterior, casele din lemn din zilele noastre pot fi rezistente la foc.

Casele de lemn pot fi realizate din cherestea – din scânduri sau bârne. Mulți își construiesc case de lemn nu numai pentru a locui zilnic, ci si pentru a sta în ele în weekend-uri sau concedii sau pentru a primi oaspeți.

Se știe că lemnul de brad este foarte bun în construirea caselor de lemn, fiind tot mai popular în ultimii ani și se bucură de o mare apreciere din partea arhitecților. Calitatea lemnului este principalul criteriu atunci când iei hotărârea de a-ți face o casă de lemn, aceste trebuind să fie tratat împotriva dăunătorilor și a șanselor de a produce umiditate.

Principalul avantaj atunci când iei hotărârea de a construi o casă de lemn este prețul, care este mult mai mic, comparativ cu o casă din zidărie/beton.

Un alt avantaj este durabilitatea (există construcții de lemn de sute de ani), dar și faptul că lemnul poate fi refolosit și se pot face alte construcții.

Chiar dacă nu pare, lemnul nu are un coeficient de conductibilitate termica redus, ceea ce înseamnă că vara e mai răcoare decât în construcțiile din betoane, si iarna se pastrează căldura în încăperi.

Lemnul poate fi folosit și în construcții mixte, asociindu-se fiarte bine cu piatra (poza mai jos),oțelul și cu betonul și schimbând astfel aspectul estetic, deoarece se știe că lemnul conferă senzația de căldură.

În cazul în care aveți de gând să vă construiți o căsuță din lemn, vă recomand depozitul de materiale de construcții OSB TEGO, unde găsiți scânduri și grinzi de brad de calitate la prețuri foarte bune.

Leave a Reply Cancel reply