Pentru cei obișnuiți cu torturile clasice din faina, ouă si cremă cu unt, e ciudat acest tip de tort (si pentru mine a fost), dar va recomand sa va faceti curaj sa încercați ceva nou. Garantez ca nu veti regreta. Copiii sunt înnebuniți după el, cel putin ai mei, si macar stiti ca daca le dati ceva dulce, e si sanatos.
Însă atentie, e foarte consistent. O felie o data e suficient. 🙂
Timpul de preparare e foarte scurt. In 40 de minute e gata. Atâta doar că după aceea trebuie pus câteva ore la congelator.
- 200g curmale – am găsit online, foarte ieftine și bune AICI
- 200g nuci
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere de albine
Ingrediente crema:
- 250g caju – l-am cumparat online de AICI
- 300g afine (in plus, se mai poate pune si zmeura, capsune, mure)
- 50g ulei de cocos
- 2 linguri miere de albine
- Optional: zahar vanilat după gust, frișcă
Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului punem curmalele la hidratat 3 ore, la fel si nucile.
Curmalele scurse de apa, nucile , cacaua și mierea se pun in bolul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.
Caju-ul se pune in apa rece pentru 3 ore. Se scurge apoi si se pune la robot.
Se pune apoi la congelator pentru câteva ore si se scoate înainte cu de a-l servi, cam cu o oră.