Pizza super rapida

Astazi, mamicile, printre copii si carti (va recomand pagina de facebook BookLand ), am incercat o reteta noua, foarte rapida, de pizza.

Reteta este adaptata dupa ce de pe site-ul flaveur.ro. De ce este pizza super rapida? Pentru ca in 30 de minute e gata, in timp ce o pizza clasica iti ia cam 2 ore sa o prepari.

Pentru o tava de pizza aveti nevoie de:

  • 5 oua
  • 10 linguri de gaina
  • 3 linguri ulei de masline
  • oregano
  • sare
  • ciuperci
  • masline
  • porumb
  • rosii normale sau cherry
  • cascaval sau mozzarela (200 grame)
  • ulei de masline
  • optional – sunca sau salam

Se pun ouale intregi intr-un bol si se amesteca, apoi se pune faina, uleiul, oregano si sarea.

Tava se unge cu ulei si se baga 2 minute la cuptorul incins in prealabil, la 200 grade.

Se scoate, se toarna compozitia, se pun ciupercile, porumbul si maslinele si ce mai doriti voi: salam sau sunca, ardei taiati bucatele etc. Apoi se rade un strat de cascaval sau mozarella si se pun rosiile rondele, dupa care se mai rade un strat de cascaval.

Se baga la cuptor 15 minute, pana se formeaza deasupra o crusta, si gata pizza. 🙂

Pofta buna!

Un desert absolut delicios: banane in foietaj

 

Luna trecută am fost într-o miniexcursie in judetul Bistrița și am urcat pe Muntele Saca, la Poiana Narciselor. Ne-am cazat la Pensiunea Someșana, în Valea Mare, unde gazdele foarte primitoare ne-au surprins cu un desert care mi-a placut atat de mult, încât am cerut reteta in detaliu. Ba chiar am asistat cand l-au gătit.

Deoarece nu sunt atat de egoistă încât să tin secretul doar pentru mine, am decis să vă dau si vouă reteta. E prea usor de facut si prea gustos acest desert si chiar merita sa încercați.  Astept feedback după ce faceti prima dată. 🙂

Aveti nevoie de:

  • un pachet foietaj
  • banane – cate vreti sa faceti
  • nuci
  • gem
  • fructe: capsuni, zmeură sau cireșe
  • ulei de floarea soarelui

Mai întâi mărunțiți nuca, sa fie pregătită. Apoi întindeti foaia de foietaj pe o masă pe care ati presărat făină înainte si o tăiați pătrățele egale. Mie dintr-o foaie imi ies 9 bucăți.

Se ia apoi o pătrațică si se întinde cu sucitorul, sa fie in lățime putin mai mare decât banana. Apoi se pune o linguriță plină cu gem, se întinde pe toată suprafața, la fel ca în imagine, după care se presară nuca.

Banana se așează în mijloc si se inveleste in aluat, având grijă să fie “inchis” aluatul si pe margini, si pe mijloc.Se pune ulei in tigaie “exact ca si atunci când prajesti ochiuri” mi-au specificat gazdele de la Someșana. Cand e bine încins uleiul, se pun la prăjit la foc mediu, intorcandu-le, sa se prajeasca uniform.

Fructele se “pasează” cu ajutorul robotului de bucătărie, după ce puneti putin zahar, dacă doriți.

După ce sunt prăjite, le asezati pe o farfurie, le tăiați si peste ele se pune topingul de fructe. Optional, se poate pune si înghețată lângă.

Pofta buna!