Gustul delicios al acestei retete este garantat.
Timpul de preparare este 45 de minute.
- linte rosie – 300 grame
- o ceapă mare
- un morcov
- putina sunca de porc sau bacon (da o aroma de afumatura)
- o rosie mare
- 4 catei de usturoi
- putin chimen (optional)
- 2 frunze de dafin
- 1 piept de pui
- boia (eu am pus boia afumata)
- sare
- piper
- cimbru
- 3 linguri de ulei (de masline sau floarea soarelui – eu am folosit de masline)
Lintea se spala in cateva ape, apoi se lasa sa stea in apa rece cam 30 de minute. Pieptul de pui se taie cubulete.
Se toaca ceapa solzisori, iar morcovul se da pe razatoare si se pun la calit. Apoi se pine sunca/baconul, taiate cubulete.
Intre timp, puiul se condimentaza si se prajeste separat, intr-o tigaie.
Dupa ce aproape a fiert lintea, se pune rosia tocata marunt, iar la final se pune usturoiul zdrobit/pasat.
Puiul se poate servi langa mancarea de linte sau se poate amesteca. Castravetii sau gogosarii in otet merg de minune cu mancarea de linte cu pui.
Pofta buna!