Impresioneaza orice musafir, si e perfecta ca aperitiv, chiar si pe masa de sarbatori.
Ingrediente:
- ciuperci (eu am folosit champignion) la conserva sau borcan – eu am pus 2 borcane de 240 g, dar dupa ce se scurg bine de apa, raman cam 200 grame in total. Se pot folosi si ciuperci proaspete, fierte 10 minute in apa cu sare.
- 100 g maioneza de casa (cam 4 linguri)
- 2 catei mai mari de usturoi
- o cutie de 200 grame smantana de 25% sau 30% grasime
- oregano – optional
- sare
- piper
Ciupercile se scurg bine-bine de apa si se toaca bucatele marunte cu cutitul, In prima faza le-am bagat la robot, dar nu au iesit atat de bune, deoarece nu erau taiate uniform, unele bucati erau mai mari, iar altele foarte marunte. Dupa ce se taie si se scurg bine, se pune sare si piper si se amesteca.
Se pot servi ca aperitiv, pe paine, sau ca si garnitura la friptura.
Pofta buna! 🙂