Idee de serbare la gradinita

Scriu acest articol pentru ca poate fi o sursa de inspiratie pentru doamnele educatoare care pot ramane in pana de idei cand vor sa organizeze o serbare.

De 1 Iunie, la gradinita fiului meu, doamna educatoare a organizat un eveniment putin mai… altfel. Protagonistii am fost noi, parintii.

S-au inchiriat costume cu personaje din povesti, dar nu pentru copii, ci pentru parinti. Fara ca cei mici sa vada, ne-am costumat in diverse personaje: Cenusareasa, Alba ca Zapada, Printul Fermecat, Lupul cel rau, Scufita Rosie, Ursul pacalit de vulpe, Zana cea buna etc. Fiecare personaj a avut cate o poezie cu cate doua strofe despre personajul pe care il reprezenta. Stand ascunsi dupa o cortina, fiecare parinte a citit poezia, iar copilul trebuia sa ghiceasca vocea mamei/ a tatalui sau. Imediat dupa ce copilul a ghicit, parintele iesea de dupa cortina.

Bineinteles ca toti copiii si-au recunoscut parintele si s-au amuzat enorm cand ii vedeau pe parinti costumati. Eu, ajungand mai tarziu, am ramas cu costumul de lup. Si am avut urmatoarea poezie:

Cred ca ma cunoasteti bine:
Eu sunt lupul cel vestit
Si pe iezi si pe scufita 
Stiti ca eu i-am inghitit.

Nimeni nu ma mai iubeste
Ca sunt lacom si hain
Ce vreti, mie nu-mi prieste
Daca n-am stomacul plin.

Dupa “reprezentatii” au mai avut loc doua concursuri: parintele facea echipa cu copilul. In primul concurs, parintele tinea cu o mana o lingura cu o mingiuta in ea si cu copilul de mana trebuia sa mearga cam 10 metri, sa ocoleasca un scaun si sa se intoarca la linia de start. In al doilea, parintele si copilul trebuiau sa faca acelasi traseu cu o minge intre ei, fara sa o tina cu mana. A fost foarte amuzant. Noi am castigat la cel de-al doilea concurs. Ca m-a surprins a fost ca in ciuda faptului ca fiului meu nu-i place deloc sa piarda, nu s-a suparat ca am pierdut la primul concurs, ba chiar s-a amuzat teribil.

Apoi copiii au primit briose si cate un balon cu heliu cu care s-a jucat acasa toata ziua.

A fost o idee interesanta, pe care nu am mai intalnit-o pana acum la serbari. Poate fi utilizata chiar si de 8 Maritie. Important e ca atat copiii, cat si parintii ne-am simtit bine.

Leave a Reply