Reteta: Salam de biscuiti – simplu si usor de facut

Am facut de multe ori salam de biscuiti, dupa reteta “imbunatatita” cum o numesc eu, dar abia acum am avut timp sa o si postez.
Salamul de biscuiti e unul din deserturile preferate ale fiicei mele. Se face rapid si e usor de facut, mai ales daca mai ai si ajutoare la sfarmatul biscuitilor – fiica-mea a fost un ajutor de nadejde. 🙂
Aveti nevoie de:

  • un pachet de 450 g biscuiţi simpli
  • 100 g nuca maruntita
  • un pumn de stafide
  • o cana de lapte (cam 250 ml)
  • 150 g unt
  • 5 linguri zahăr
  • 1/2 sticluta esenţă de rom
  • 4 linguri cacao

Mai intai se sfarma biscuitii – jumatate se fac pesmet, iar cealalta jumatate – bucatele mici – ca in imagine.

Nuca se marunteste, de asemenea. Stafidele se amesteca cu putina apa, o lingura de zahar si esenta de rom. Asta ca sa se inmoaie si sa prinda gustul de rom.

Intr-o cratita se pune laptele, untul, cele 3 linguri de zahar si cacaua si se dau la foc, pana dau cateva clocote. Dupa ce se raceste, se pun si stafidele.

Biscuitii se amesteca cu nuca, si apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.
Pe masa sa intinde o bucata mai mare de folie de plastic. Aranjand frumos, se pune compozitia salamului de biscuiti.

Se ruleaza apoi folia, dandu-i forma de unde si-a luat numele – de salam.
Se pune apoi in frigider, sa se intareasca. Cam intr-o ora se poate servi. Unii presara zahar pudra sau cocos peste el.
Mie imi place simplu.
Pofta buna! 🙂

2 Comments

Leave a Reply