Biluțe din biscuiți, rom, nucă și cacao – rețetă de post

biluțe_cu_cocosDe mică îmi plăceau la nebunie aceste biluțe cu biscuiți, nucă și cocos. Iar aroma de rom le dă o savoare deosebită. Până acum n-am îndrăznit să fac, dar dacă știam că se fac atât de ușor, încercam de mult.

Oricum, au ieșit foarte, foarte bune (la rețeta clasică am adăugat și stafide rehidratate cu apă, esență de rom și miere).

Aveți nevoie de:

 • 300 g biscuiți
 • 400 g nucă
 • un pachet de margarină pentru prăjituri (dacă nu țineți post, puteți să le faceți și cu unt)
 • 2 linguri de cacao
 • un pumn de stafide
 • o sticluță de esență de rom (se poate adăuga și puțin rom Havana pe lângă, pentru un gust mai intens)
 • o lingură de miere (dacă vă plac mai dulci, puteți să mai puneți încă 2 linguri de zahăr)
 • un pachet de fulgi de nucă de cocos

Mai întâi se pun stafidele la înmuiat în puțină apă unde se pune și esența de rom și mierea. Se macină biscuiții și nuca (eu le-am măcinat sau mărunțit, mai bine-zis, cu robotul de bucătărie). Unii dau biscuiții pe răzătoare. E bine oricum, numai să fie sfărâmați.

Se pun biscuiții și nuca într-un bol, și se adaugă cele 2 linguri de cacao, amestecând totul. Margarina se pune la topit, la foc mic, având grijă să nu se încălzească tare, doar să se topească. Se adaugă apoi margarina topită în bol și se amestecă. Apoi se pun și stafidele, cu tot cu zeamă. Se frământă toată compoziția și, dacă mai doriți, mai puneți zahăr și rom. Gustați și potriviți gustul așa cum vă place.

Se fac apoi cu mâinile biluțe mici pe care le dăm prin nuca de cocos pe care am turnat-o în prealabil într-o caserolă. E mai bine în caserolă, deoarece are pereți mai înalți și nu iese cocosul afară.

Sincer, mai mult îți ia să faci biluțele decât compoziția.

Oricum, e o prăjitură delicioasă, care va arăta foarte bine și pe platoul de sărbători.

Poftă bună! 🙂

3 Replies to “Biluțe din biscuiți, rom, nucă și cacao – rețetă de post”

 1. Stimata Iasmina,
  Propun sa fie scris sub titlu: ,,Timp de preparare: . . . ” Si nu numai la aceasta reteta, ci la toate retetele de pe internet care nu au specificat ,,Timpul de preparare”. Uneori, cand ai putin timp la dispozitie, ,,Timpul de preparare: . . . ” te ajuta sa inlocuiesti stressul cu o stare buna: sa-ti alegi convenabil retetele d p d v al timpului, sa-ti faci un plan pentru meniul preparat in casa, sa stii ce mai trebuie sa cumperi si astfel sa pregatesti o masa festiva in liniste si calm, ca sa fii gata cu toatele in timp util. ,,Cand faci o biserica, pune-i si cruce” – proverbul arata ca un mic detaliu poate intregi rezultatul unei actiuni de amploare.
  Doamne Ajuta in continuare!

Leave a Reply Cancel reply