Pentru cei cărora le place gustul dulce-acrișor, acest desert cu iaurt, nucă și miere este perfect. Mi l-a făcut soțul meu săptămâna trecută (își comandase el mai demult la un restaurant), și de atunci a rămas desertul meu preferat (sezonul ăsta cu siguranță). Pe deasupra, mai e și sănătos, pentru că la noi, de regulă, desertul conține mult zahăr. E foarte bun și când aveți musafiri și nu ați mai apucat să faceți desert sau prăjitură. Cu siguranță veți impresiona, pentru că e ceva deosebit.
Aveți nevoie de:
iaurt grecesc (îl găsiți în supermarket; noi am găsit în cora). E mai cremos decât iaurtul obișnuit.
3 lingurițe de miere
4, 5 nuci
Nucile se mărunțesc și se prăjesc foarte puțin, într-o tigaie, fără ulei.
Într-un pahar se pune o lingură de iaurt, câteva bucăți de nucă și o linguriță de miere. Apoi iar o lingură de iaurt, nucă și o linguriță de miere, și iar o lingură de iaurt, nuca rămasă și ultima linguriță de miere.
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Policy. Cookie
Interesant. Nu m-am gandit sa imi fac acasa iaurt. Dar pare gustos, in special datorita nucii.
Da, e foarte bun. 🙂
Clar bun! Am încercat.
Mă bucur că ți-a plăcut, Tibi!
interesant o sa-l incerc mai ales ca ne ocupam albine