Scrisoarea către Moș Crăciun – un pas către materializarea dorinței

scrie_dorințaÎmi aduc aminte de o întâmplare, în urmă cu șapte ani, când mergeam împreună cu soțul meu “la colindat” pe la rude, cum e obiceiul în Maramureș. Era un peisaj de poveste, în Maramureșul istoric, cu brazi încărcați de zăpadă albă ca spuma laptelui, sclipind sub razele argintii ale lunii.

Era Ajunul Crăciunului. L-am întrebat atunci ce și-ar dori el să-i aducă Moșul. Iar el mi-a zis că e fericit, dar că nu se simte împlinit, și că și-ar dori ca în anul care vine să adăugăm la familia noastră încă un suflet. Eu încă nu simțeam că e momentul, dat fiind faptul că la momentul respectiv aveam doar 21 de ani. Însă dorința i-a fost îndeplinită, pentru că luna următoare am rămas însărcinată.

De multe ori avem anumite dorințe, însă le ținem ascunse, uneori considerăm că sunt prea îndrăznețe, alteori că sunt irealizabile. Alteori nici măcar nu conștientizăm exact ce ne dorim.

De aceea e foarte important să dăm glas dorințelor noastre. “Cere și ți se va da!” este un cunoscut pasaj. Și este foarte adevărat. Cu cât exprimăm mai mult ceea ce dorim, cu atât mai mult este posibil să se realizeze.

Scrisoarea către Moș Crăciun, pe cât pare ea de banală, pe atât e de minunată. Și nu degeaba au inventat oamenii acest obicei. Uneori nici noi nu știm ce ne dorim. Iar scrisoarea e un mod de a-i învăța pe copii, de mici, să-ți spună dorințele. Și să știe că numai dacă oferă ceva li se vor îndeplini. În cazul lor, ei știu că pentru a le aduce Moșul cadou, trebuie să fie cuminți și ascultători. Și, credeți-mă, nu e deloc ușor pentru un copil.

Însă și noi, adulții, ar trebui să practicăm acest obicei. Și nu pentru că credem în minuni, sau în existența lui Moș Crăciun, ci pentru a-i transmite subconștientului nostru acel mesaj, acea dorință sau obiectiv. Iar subconștientul nostru va fi Moș Crăciun. El va lucra fără să ne dăm noi seama, și va ajunge să materializeze dorința.

În cazul acelei întâmplări din urmă cu șapte ani, prin faptul că soțul meu mi-a spus ce-și dorește, m-a făcut să-mi doresc și eu ca dorința lui să se îndeplinească. Și așa s-a întâmplat. 🙂

Așa că scrieți-vă dorința, oriunde ar fi, chiar și într-un comentariu la acest articol. Aflați mai întâi ce dorință aveți, scrieți-o, rostiți-o, spuneți-o la cât mai multă lume, și cu siguranță se va îndeplini.

Eu îmi doresc sănătate pentru familie, înțelepciune și răbdare pentru mine, pe plan spiritual, iar pe plan material îmi doresc ca în anul care vine, munca mea (care, sper, va fi mai multă) să fie răsplătită. Și mai îmi doresc ce-și dorește orice femeie: haine și pantofi. :)) Voi știți ce vă doriți? Dacă da, ce anume?

One Reply to “Scrisoarea către Moș Crăciun – un pas către materializarea dorinței”

  1. Doresc din toata inima sanatate pentru familie , sa ma dezvolt pe plan personal si spiritual ,sa-l schimb pe sotul meu sa nu mai gandeasca negativ,imi doresc sa ma pensionez si sa am o pensie cu care sa pot trai decent si sa pot sa-mi satisfac unele placeri.Imi doresc sa reusesc sa citesc cat mai multe carti.Imi doresc…

Leave a Reply Cancel reply