Rețetă: pulpe de rață cu varză

Am găsit într-un supermarket pulpe de rață, și nu am rezistat să nu cumpăr, știind cât de gustoase pot fi.

Carnea de rață e de departe preferata mea dintre toate păsările (gustate până acum). Iar untura de rață e foarte sănătoasă.

Am îndrăznit, așadar, să mă aventurez în a găti pulpele de rață, combinându-le cu varza (din păcate nu am avut varză roșie).

Nu am știut exact cât timp le trebuie să se pătrundă, și am aflat că îți ia cam o oră și jumătate, aproape două. Probabil și în funcție de cât de “bătrână” a fost rața.

Așadar, pentru 2 persoane aveți nevoie de:

  • 2 pulpe de rață
  • o căpățână de varză (nu prea mare)
  • o ceapă medie
  • 3, 4 frunze de dafin
  • cimbru
  • o lingură de pastă de roșii
  • sare, piper și boia
  • untură de rață (opțional)

Pulpele de rață se freacă cu sare, crestându-le cu cuțitul pe partea cu pielea, din loc în loc. Apoi se pun la călit în puțin ulei de măsline într-o cratiță, cam 5, 10 minute, după care se pun 2, 3 pahare de apă cu frunze de dafin, cimbru și puțină vegeta, lăsând să fiarbă cam timp de o oră, acoperite cu capacul, până scade apa de tot.

Între timp se taie varza mărunt, se freacă cu sare și se pune la călit într-o tigaie unde, în prealabil, a fost călită ceapa tăiată solzișori. Se călește, după care se pune cam un pahar din apa în care fierbe rața. Se mai adaugă apoi cam o lingură de pastă de roșii, piper după gust și o linguriță de boia.

Într-un vas termorezistent sau într-o tavă se  așează varza, iar pe varză se pun pulpele de rață și puțin cimbru. Apoi puneți peste pulpe puțină untură de rață (puteți și să luați din cratița unde au fiert).

Se bagă apoi la cuptorul preîncălzit la 200 de grade,  cam timp de 30, 40 de minute, până devin rumene și crocante deasupra, și fragede în interior.

Poftă bună!

 

 

3 Comments

Leave a Reply