Să învățăm să dăruim ce nu ne folosește – legea dăruirii sau a circulației

Nu știu dacă ați observat la unii oameni cum adună și tot adună lucruri de care cu siguranță nu mai au nevoie. Și chiar dacă sunt conștienți că nu le vor mai folosi cel puțin în următorii ani, ei le țin acolo, gândindu-se că poate, odată, cine știe, le vor trebui.

Eu obișnuiam să ofer lucrurile pe care nu le mai foloseam altor oameni care se bucurau enorm de ele. Dar, cu toate astea, tot mi s-au adunat foarte multe. Dulapul îmi e plin de haine, și din ele port doar o mică parte. Și nu de puține ori mi s-a întâmplat să mă și plâng că n-am cu ce să mă îmbrac la anumite ocazii.

Camera copiilor era plină de jucării. Nu doar în lădița cu jucării, ci și în dulapuri, care erau ticsite. Ba mai mult, le puneam și în dulapurile mele, gândindu-mă că poate peste câțiva ani vor mai prezenta vreun interes pentru ei, pentru că acum se joacă doar cu o mică parte din ele, am 30% – maxim.

Atât hainele, cât și jucăriile sau alte obiecte de care nu ne mai folosim, nu doar că ne ocupă spațiu util, dar ne și încurcă atunci când vrem să găsim ceva. Și se creează și o dezordine din ce în ce mai mare, cu fiecare lucru acumulat. Efectiv, ne scot lucrurile inutile afară din casă.

Așa că, după ce am și citit în câteva locuri, și după ce mi-a mai spus și o anumită persoană, am luat o hotărâre: tot ceea ce nu ne folosește va fi dăruit persoanelor care au nevoie, sau pur și simplu va fi dus la container, unde cu siguranță își va găsi o utilitate.

Am vrut să îi învăț și pe copii acest lucru, și îi voi învăța mereu. Noi am mai dăruit jucării și hăinuțe altor copii care nu au, însă de data asta m-am gândit că va fi mai greu, pentru că urma să dăruim mai bine de jumătate din lucrurile lor (pe care, mă gândeam eu  că vreodată le vor mai folosi).

Contrar așteptărilor, au primit vestea cu mare bucurie. Mai greu mi-a fost mie. 🙂

Le-am explicat că una din legile universului și ale prosperității este legea dăruirii și a primirii, sau legea circulației, a curgerii. Că e bine să dăm lucrurile nefolositoare, nu să le tot adunăm, pentru că sunt foarte multe persoane cărora le vor fi de folosință. Le-am spus că există copii săraci care visează la asemenea jucării, iar ei le țin în dulap și nu se mai joacă cu ele, doar, poate, o dată pe an.

Iar dacă vor face asta, cu siguranță vor primi alte jucării noi și interesante, pentru că așa funcționează legea circulației.

Dar nu a trebuit să le spun de două ori, că au și umplut două plase mari cu jucării, pe care le vom da la casa de copii. Vom mai selecta zilele următoare încă vreo doi saci de jucării și hăinuțe pe care le vom dărui altor copii care au nevoie de ele.

Avem în oraș un magazin unde poți duce lucruri second hand (cum ar fi cărucioare, pătuțuri, premergătoare etc.), și pui un preț pe ele, și pot fi vândute. Am făcut așa de câteva ori, până am înțeles (abia acum), că e mai bine dacă le dăruiesc sau le pun lângă container. Cu siguranță răsplata va fi mai mare (nu neapărat din punct de vedere material).

2 Comments

Leave a Reply