Cum să-ți îndeplinești o dorință

Cu toții avem anumite dorințe. Iar dorințele nu se pot materializa decât dacă sunt transformate în obiective (obiectiv – cu sensul de scop sau țintă). Suntem destul de mari încât să nu mai credem că de Crăciun vine Moșul și dorința ne e îndeplinită. Sau că vedem o stea căzătoare care ne va împlini visul.  🙂

Puterea stă numai în noi. Și suntem destul de puternici încât să ne facem orice dorință să devină realitate.

De exemplu, să zicem că îmi doresc un anumit tip de telefon (ca să luăm ceva simplu). Dacă nu transform dorința în obiectiv, nu se va materializa niciodată. Așadar,

  • îmi transform dorința de a-mi cumpăra telefonul respectiv, într-un obiectiv. E oare de ajuns? Ajunge să-mi propun să achiziționez telefonul pe viitor? Nu!

Următorul pas este să

  • stabilesc un termen (real). Când anume îmi voi cumpăra telefonul? “O lună și jumătate”. Am făcut-o și pe asta.

Apoi trebuie să-mi fac un plan. Ce trebuie să fac pentru a-mi atinge ținta? (adică să-mi cumpăr telefonul dorit în șase săptămâni)? Trebuie să-mi adun bani. Dar cum pot face asta? Voi sta la serviciu peste program, îmi voi pune bani deoparte, îmi voi vinde vechiul telefon etc. Deci, următorul pas este să-mi

  • stabilesc un plan pentru a-mi atinge obiectivul. Acord maximă importanță acestui plan și nu mă abat de la el.

Mai trebuie, de asemenea, să crezi cu tărie că obiectivul propus se va realiza. Închide ochii și imaginează-ți că deja s-a realizat. Asta îți va întări încrederea că ceea ce-ți dorești este posibil. Pentru că dacă tu te îndoiești de faptul că ești în stare să-ți atingi ținta, deja ai ucis acel plan încă din fașă.

Eu, spre exemplu, îmi doresc de ani buni să scriu o carte. Am început să scriu câteva pagini într-un moment de entuziasm, după care am lăsat-o baltă. Și stăteam acum și mă gândeam oare ce anume mă oprește să-mi îndeplinesc dorința. Ei bine, numai eu, prin indisciplină și dezorganizare. Nu mi-am stabilit nici un termen, nu mi-am făcut nici un plan.

Însă de azi mi-am propus ca în fiecare zi, timp de cel puțin o oră, să lucrez la carte. Fie că în acea oră scriu 3 rânduri sau 4 pagini. Termenul este un an de zile. Și orice ar fi, nu mă voi abate de la plan.

E foarte ușor să renunțăm la ceea ce ne dorim cu adevărat, pentru ceva ce ne dorim pe moment. Însă dorința adevărată, care se poate realiza pe termen lung, este cea care contează. Iar dacă nu o transformăm în obiectiv, ea va muri. Și odată cu ea, încrederea noastră în forțele proprii va scădea. La fel și respectul față de propria persoană.

Da, e importantă și curățenia în dulap, pe care pot să o fac în timpul orei propuse, sau vizionarea unui film, dar cu siguranță acestea nu mă vor ajuta să-mi îndeplinesc dorința.

Voi ce dorințe aveți? Și cum v-ați gândit că se pot îndeplini?

Leave a Reply