Succesul poate sta într-o idee. Idei care au dus la succes

Cu toții am auzit de cada de baie cu jacuzzi. Însă nu ne bucuram de acest confort, dacă lui Roy Jacuzzi nu i-ar fi venit o idee.

În 1956, doi frați pe nume Jacuzzi vindeau pompe de apă pentru ferme. Aveau un văr care suferea de artrită reumatică, așa că s-au gândit să creeze o cadă de baie specială cu jeturi de apă, în ideea că îi va fi de folos vărului lor. Lucrurile însă nu s-au schimbat în viața lor până în 1968, când Roy Jacuzzi a luat ideea și a pus-o într-un alt context, introducând cada lor pe piața băilor de lux. De atunci, sălile de baie nu au mai fost la fel. Cei doi frați au vândut enorm de multe căzi cu jacuzzi, ajungând pe culmile succesului. De la staruri de cinema, până la cei din clasa politică, cu toții își doreau o astfel de cadă.

Un alt exemplu este conul de înghețată. Ernest Hamwi a mers la Târgul Mondial, în 1905, să vândă vafe persane, subțiri ca hârtia. Însă lumea trecea pe lângă standul lui și se oprea la standul vecin, unde se vindea înghețată. Numai că vecinului i se terminaseră farfuriile, și nu mai avea în ce să servească înghețata. Atunci Ernest a venit cu ideea: a rulat vafa caldă în formă de con, a lăsat-o să se răcească și i-a vândut vecinului recipiente pentru a-și servi clienții cu înghețată. Ideea a fost un succes.

La fel s-a întâmplat și cu apariția hot-dog – ului. Antonoine Feuchtwanger vindea cârnați fierbinți pe străzile din St Louis, Missouri, Statele Unite. La început, îi servea pe farfurii, dar costul era prea mare. Așa că s-a gândit să cumpere mănuși albe și să le dea clienților până mănâncă, să nu-i ardă la degete. Însă clienții plecau cu tot cu mănuși. Ideea i-a venit soției sale, care a văzut la standul vecin pe cineva care vindea chifle. Așa a apărut hot-dog -ul.

Exemple de idei geniale sunt nenumărate, iar astfel de idei sunt ca un sac fără fund. Trebuie doar să ne punem mintea la contribuție, să ne lăsăm imaginația să lucreze, și ideile vin. 🙂

Leave a Reply