Legătura dintre gândurile noastre și sănătate, viitor

Marele secret care mai mai nou este la dispoziția tuturor este faptul că gândurile și emoțiile provocate de acestea ne pot influența viața și sănătatea în mod pozitiv sau negativ.

Prin gânduri și prin sentimente noi singuri ne creăm experiențele prin care trecem în viață. Acest lucru a fost îndelung cercetat și s-a ajuns la concluzia că mentalul asociază imagini din trecut și prezent pentru a crea viitorul. Cu cât sunt mai puternice sentimentele pe care le nutrim cu privire la o idee sau o imagine, cu atât e mai posibil să trăim acea experiență, și gândurile se materializează.

Gândurile și sentimentele generate de gânduri pot conlucra în favoarea noastră, dacă acestea sunt pozitive, sau împotriva noastră, făcându-ne sclavi, dacă sunt negative.

Mentalul lucrează prin imagini. De aceea, e foarte important ca imaginile pe care ni le formăm în minte să fie despre ceea ce ne dorim să se întâmple, nu despre ce nu am dori.

Astfel, e bine să ne formăm o imagine despre noi și cei dragi ca fiind sănătoși și plini de vitalitate, să ne punem gândurile în slujba evoluției personale.

În primul rând, pentru a avea gânduri și stări pozitive, e bine să ne cunoaștem corpul fizic, să știm ce anume îi face bine și ce nu. Și totul pornește de la o alimentație sănătoasă, fără toxine. Pentru că, așa cum spune proverbul – “Mens sana in corpore sano” – O minte sănătoasă stă într-un corp sănătos.

Corpul material este într-o strânsă legătură cu cel emoțional.

Sentimente precum furia, ura, gelozia, invidia etc. fac rău corpului fizic. Aceste sentimente negative provoacă tulburări, deoarece sunt stocate la nivelul ficatului și al rinichilor. Blochează funcționarea pancreasului (digestia) și împiedică îndeplinirea altor funcții endocrine.  Tot aceste emoții negative pot produce blocări la nivel mental, afectându-ne capacitatea de înțelegere, de luare a deciziilor corecte ș.a.m.d.

Medicii daci, din învățăturile lui Zalmoxes cunoșteau faptul că așa cum nu poți vindeca un ochi fără întregul cap, nu poți vindeca trupul separat de suflet.

Un suflet bolnav, care nu se poate bucura de viață, așa cum este ea, de natură, care nu poate dărui și primi iubire, va îmbolnăvi, în cele din urmă, și trupul.

Gândurile negative închid centrul inimii, pe când cele pozitive care aduc fericirea, iubirea și controlul mental, mențin deschis centrul inimii.

Pentru a ne controla gândurile, trebuie să ne distanțăm de ele și să le privim ca un observator. Să le eliminăm pe cele negative, lăsând loc celor care ne aduc pace și stări de bine. E bine să lăsăm fantomele trecutului deoparte și să trăim în prezent, bucurându-ne de el. Acest lucru va atrage vibrații pozitive și o stare de bine care nu se poate descrie în cuvinte. Ceea ce spun cei din jur nu contează. Nu trebuie să concurăm cu nimeni, decât cu noi, pentru a deveni mai buni și a evolua.

Bibliografie: Robert Morse, Să trăim sănătos, fără toxine, ediția IV, Pitești, Editura Paralela 45, 2011.

2 Comments

  • Andrei Albu – Romania – Blogger, IT-st, om cu chitară, tată
    Andrei A.

    Ai grijă la gândurile tale, pentru că ele devin cuvinte. Ai grijă la cuvinte, pentru că ele devin fapte. Ai grijă la fapte, pentru că ele devin… obiceiuri. Ai grijă la obiceiuri pentru că ele îţi formează caracterul. Şi ai grijă de caracterul tău, pentru că el construieşte ce ce vei deveni!

Leave a Reply