Supă sau ciorbă de conopidă și legume, fără carne

supă_de_conopidăUna din cele mai bune supe sau ciorbe gustate de mine e cea de conopidă. Se prepară simplu și rapid, e foarte gustoasă și, în același timp, foarte sănătoasă, iar copiii o adoră. E bună și pentru cei care țin post sau pentru vegetarieni, deoarece nu conține nici carne, nici ou sau smântână.

Aveți nevoie de:

  • o conopidă mică sau jumătate de conopidă mare
  • o ceapă mare
  • un morcov
  • un sfert de țelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 2 roșii mari
  • 2, 3 linguri de orez
  • frunze de leuștean și de pătrunjel
  • sare, piper și, opțional – vegeta

Ceapa se taie solzișori, morcovul, pătrunjelul și țelina se dau pe răzătoarea mică (să fiarbă mai repede),  conopida se desface în buchețele mici.

Se călește ceapa în ulei de măsline, iar când devine sticloasă, se adaugă și legumele date pe răzătoare. Se amestecă și se mai lasă 2 minute la călit, după care se adaugă apă fierbinte. Când începe să fiarbă, se pune conopida și se lasă 10 minute să fiarbă, adăugând și sare și, dacă vă place, vegeta.

Apoi se pun roșiile tăiate cubulețe mici, și orezul.

Se mai lasă cam 20 de minute la fiert, apoi opriți focul, mai puneți sare și piper după gust și adăugați frunzele de pătrunjel și leuștean, tocate mărunt.

Nu o să regretați că ați făcut-o, vă garantez. Poftă bună! 🙂

 

6 thoughts on “Supă sau ciorbă de conopidă și legume, fără carne

  1. Eu de fel nu consum carne mai ales carne fiarta, prefer oricand o ciorba din legume decat obisnuita ciorba cu carne su ciorba de burta.
    Nu am incercat ciobita cu conopida insa banuiesc ca ajuta si la slabire…
    Inafara de carne ce altceva iti mai poate oferi fibra?

    • Bună! 🙂 Alimente care conțin fibre în afară de carne sunt: fasolea, varza, lintea, tărâțele, mazărea, spanacul, broccoli, ciupercile, soia și multe altele. 🙂

Leave a Reply