Știuca este un pește răpitor, de apă dulce, care poate avea de la 30 cm până la chiar 150 cm lungime. Carnea de știucă este și foarte sănătoasă, și foarte gustoasă.
Rețeta de azi e puțin mai ieșită din comun. Sincer, eu nu îndrăzneam asemenea combinații, dar soțul meu, care e mai curajos în arta gătitului, a reușit să facă minuni la tavă. 🙂
Aveți nevoie de:
- o știucă mai mică
- un dovlecel
- o vânătă
- un ardei roșu mare și 2 ardei iuți
- o ceapă
- 3, 4 căței de usturoi în coajă
- 2, 3 roșii tăiate sferturi
- boabe de struguri (capătă un gust deosebit, și nu veți regreta că i-ați pus)
- ulei de măsline
- sare, piper și boia
- o căpățână de usturoi pentru mujdei, o roșie și puțin pătrunjel verde
Atât știuca, cât și dovlecelul, ceapa și vânăta se taie rondele și se condimentează cu sare, piper și boia. Ardeiul roșu se taie felii, iar roșiile – sferturi. Usturoiul nedecojit, ardeii iuți și boabele de struguri rămân întregi.
Se pune puțin ulei de măsline pe fundul tăvii, se așează legumele și carnea printre ele și deasupra se mai toarnă încă puțin ulei.
Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.
Între timp se face mujdeiul se usturoi, sfărmând cățeii de usturoi peste care se pune sare și puțin ulei și se amestecă bine. Se pune apoi o roșie decojită, tocată mărunt, se mai pune ulei, se amestecă, se pune pătrunjelul verde și puțină boia.
Scoatem dovlecelul si deja pare delicios 🙂 Vad ca in ultima vreme te-ai axat pe peste 🙂
🙂 Da, pe mâncăruri cu mai puțin colesterol. Nu știu cât mă ține. :))