Care e mai vinovat: un animal care mușcă sau o mamă care omoară?

Mă scoate din sărite prostia umană, dar răutatea din sufletele unora îmi face scârbă, de-a dreptul.

Se fac sute de avorturi pe an, și toată lumea tace. Femei și doctori mânjiți de sângele copiilor nevinovați, cărora le răpesc șansa de a vedea lumina zilei. De ce pe ăștia nu-i condamnați, fraților? De ce nu ziceți nimic de ei? Mai vinovată e o femeie care-și omoară copilul în mod conștient, decât un animal cu instincte sălbatice.

Câinii maidanezi nu au ales ei să stea pe străzi, să îndure frig și foame. Și, pentru Dumnezeu, animalul e fără discernământ și e logic și normal să muște dacă e înfometat. E normal!!! Câinii mușcă! Câinii pot deveni agresivi! Nu e normal să fie pe stradă!

E normal ca atunci când suntem pe stradă să fim în siguranță, să nu fie nici câini, nici cerșetori care ne agresează.

A lăsa un câine pe stradă e totuna cu a lăsa un nebun care poate deveni agresiv, pe străzi. Nici câinele, nici nebunul, n-au discernământ și nu-i poți acuza. Îl poți acuza pe cel responsabil de el, că l-a lăsat în stradă.

Nu sunt avocata câinilor, dar să nu uităm că noi, oamenii, suntem înzestrați cu gândire. Avem puterea de a controla ce e în jurul nostru, și asta include și problema câinilor maidanezi. Cei care sunt responsabili cu câinii vagabonzi sunt de vină, nu animalul care a mușcat un copil nesupravegheat de nici un adult, în condițiile de la noi, cu tot felul de pericole pentru copii, la tot pasul, inclusiv câinii.

Acum, cu această nefericită întâmplare, au mulți ocazia de a-și arăta latura animalică: hai să omorâm! Să omorâm toți câinii de pe străzi! Aducem la viață bietul copilaș dacă-i omorâm pe toți? Dacă da, atunci să o facem! Dacă nu, haideți să găsim altă soluție în afară de moarte.

Un om care omoară alți oameni nu e omorât. Un violator, un pedofil, nu e eutanasiat. Și e normal să fie așa. Nu noi am dat viață, ca să putem s-o luăm, există și alte soluții – închisoarea, în cazul lor. De ce să omorâm câinii, când mai sunt și alte soluții???

Credeți că eutanasierea nu costă bani?

În toate țările civilizate sunt adăposturi pentru câini. Câinii trebuie sterilizați, să nu se mai înmulțească, trebuie adunați și băgați în adăposturi. Și cei care sunt prinși că abandonează câini, să fie amendați.

Da, viața unui om e mult mai importantă decât a unui câine. Spun asta pentru că sunt om. Și da, aș omorî un câine care mi-ar ataca propriul copil sau dacă ar sări la mine sau la un oricare om de pe stradă. Dar, spun din nou, nu e vorba acum de care omoară pe care. Nu suntem într-o arenă de gladiatori în care sunt puși copiii noștri și câinii. Există și altă soluție în afară de moarte, numai să se vrea.

Știu că omul are o latură căreia-i plac scandalurile, sângele și moartea. Dar mai avem și creier, și trebuie să ni-l folosim. Cei pe care i-am ales în primării trebuie să și-l folosească pentru a nu mai avea câini pe străzi.

“Cel care scoate sabia, de sabie va pieri!” scrie în Biblie. Chiar vreți să scoatem sabia? Chiar vreți să omorâm câinii, când putem să-i sterilizăm, să-i adunăm de pe străzi și să-i închidem? Aș spune să vă mai gândiți!

4 Comments

 • Șerban – București, România – This space is intentionally left blank.
  Serban

  Ești o cauză pierdută, prin simplul fapt că invoci biblia în acest articol, ca argument.

  • Iasmina – Romania
   Iasmina

   De ce să nu invoc Biblia? Ai ceva împotrivă? Ce are Biblia???

  • Iasmina – Romania
   Iasmina

   Invoc ce vreau eu și invoc ceva care poate le-ar trezi conștiința la unii. Te-a apucat cumva teama, că ai îndemnat la susținerea omorârii câinilor? Sau nici de Dumnezeu nu ți-e frică? Nu știu care dintre noi doi e o cauză pierdută: eu sau tu????

 • bolocrabm
  cotos

  Nu trebuie sa exista caini maidanezi. Iar ca sa scapam de problema pe care tot noi am creat-o trebuie sa luam acum masuri drastice. Insa, in privinta avortului, nu pot sa fiu de acord cu tine. Uneori, din pacate, e nevoie de interventia medicilor.

Leave a Reply