Maidanezii și aurul

Nu-mi plac subiectele de genul ăsta, și, din câte ați văzut, în general scriu pozitiv. Mi-am propus să nu-mi spun părerea nici cu maidanezii, nici cu Roșia Montană, dar chiar nu mă pot abține și voi spune câteva cuvinte.

De vreo 2 zile, aceste două probleme (câinii maidanezi și Roșia Montană) fac mare vâlvă peste tot. Dacă te uiți la televizor, vezi câini criminali și ești încurajat să susții proiectul RMGC (Roșia Montană Gold Corporation), prin care niște străini ne vor lua aurul, dar vom obține și noi 6% și multă, multă cianură.

Dar să luăm subiectele pe rând. Câinii au fost și sunt încă pe străzile orașelor din țara noastră. Deja ni se pare normal să-i vedem pretutindeni. Până la moartea unui copil nu a văzut nimeni cât pot fi de periculoși? La fel ca un copil, și un câine nu poate fi lăsat singur. Nu se poate hrăni singur, nu poate vorbi, și nu știe ce face, nu știe ce e bine și ce e rău. De vină sunt oamenii care abandonează cățeii și statul, care până acum nu s-a implicat serios în a lua măsuri. Nu știu cât costă sterilizările, dar nu cred că într-atât de mult, încât să nu se poată face. Sunt în țară organizații pentru protecția animalelor care au datorii pentru că au făcut sterilizări din banii proprii, iar primăria nu i-a ajutat deloc. Ce vină are animalul că e aruncat în stradă, pe unde circulă oameni?

Cât despre proiectul Roșia Montană, nu-mi vine să cred că există români care-l susțin. Presa a fost cumpărată aproape în întregime. Cum naiba să susții exploatarea aurului din țara ta, de către străini? Dar șocul cel mai mare a fost când am văzut și unele televiziuni care până acum susțineau sus și tare că nu pot fi cumpărate, că sunt mânjiți până-n gât. “Dacă de-acolo o să primesc și eu un lanț de aur, de ce să fiu împotrivă?” Păi, zic eu, nu te-ar strânge dup-aia lanțul ăla de gât, știind că ți-ai vândut țara? Și de ce să primești un lanț, când poți primi un lingou de aur, dacă țara ta ar exploata aurul, nu străinii? Poate pentru că tu deja ai primit două lingouri, ca să influențezi opinia publică.

Sunt mii de români în stradă, dar unele televiziuni se fac că nu-i văd, că nu există. Cât au încasat, oare?

Și închei cu celebrul citat: Țara noastră aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă!

6 Comments

 • Andrei Albu – Romania – Blogger, IT-st, om cu chitară, tată
  Andrei A.

  Fie că ne place sau nu, cîinii vagabonzi sînt responsabilitatea noastră, iar felul în care vom alege să rezolvăm această problemă va arăta gradul de civilație la care am ajuns.

  Duminică toate televiziunile din România au promovat nașterea nepoatei președintelui și au ignorat total cîteva mii de oameni care cereau în stradă blocarea proiectului Roșia Montană. Cred că asta spune totul despre cine a fost plătit și pentru ce.

 • Cainii etichetati (sterilizati ?) pot fi agresivi. Vezi cainii din jurul bisericii de la RFN (unul in lant, restul in patrula). Eu stiu 2 cazuri de copii atacati langa locul de joaca de pe Caragiale. Noroc cu parintii copiilor care au fost pe faza. Eu personal sunt pentru eutanasierea cainilor care nu sunt adoptati si nu pentru eliberarea lor pe strazi dupa sterilizare.

  • Iasmina – Romania
   Iasmina

   După sterilizare ar trebui băgați în adăposturi, nu aruncați pe străzi. Adăposturi finanțate de primărie. Ce vină au câinii că sunt abandonați? Dacă e câine, e animal cu instincte și e logic și normal să muște. Nu știu de ce multă lume e surprinsă de asta, de parcă ar trebui să lingă, nu să muște. Și eu m-am săturat de câini și cerșetori pe străzi. Abia aștept să se rezolve problema, într-un fel sau altul Păcat că un copil a trebuit să moară ca unii să-și dea seama cât de periculoși sunt maidanezii.

 • sub nici o forma nu au ce cauta caini pe strazi ! daca te-ai apara si ai lovi un caine e posibil sa iei o amenda grasa ! dar dupa ce sa intamplat cu baietel din Bucuresti cine este luat la raspundere ! eu in aceasta lupta intre cainii vagabonzi si oameni aleg oameni , voi nu?

  • Iasmina – Romania
   Iasmina

   Nu e vorba de a alege între câini și oameni. Noi, oamenii, suntem ființe care gândesc, nu ne putem compara cu câinii, și sunt sigură că sunt și alte măsuri care se pot lua, în afară de a-i omorî.

Leave a Reply