Ceafă de porc cu slănină și mujdei cu boia

Știu că e o rețetă banală. “cine nu știe să prăjească o ceafă de porc?” veți spune. Dar sunt și aici unele mici secrete care fac minuni. Iar pentru începătorii din bucătărie, orice sfat prinde bine. Îmi aduc aminte când am prăjit piept de pui pentru prima dată. Mi s-a părut că am făcut o minune, nu alta. :))

Aveți nevoie de:

  • 3, 4 felii de ceafă de porc (depinde câți veți fi la masă)
  • tot atâtea felii de slănină, crestate
  • o căpățână de usturoi
  • o linguriță de boia
  • ulei pentru prăjit
  • sare și piper
  • cartofi

Mai întâi curățați cartofii și îi tăiați tip pai. Apoi spălați ceafa și tăiați și crestați slănina. Curățați și usturoiul, să îl aveți pregătit. Puneți apoi la încins uleiul pentru cartofi (cartofii necesită mai mult timp să se prăjească decât ceafa). Puneți apoi la încins și tigaia tip grill, în care veți prăji ceafa. Puteți adăuga și puțin ulei. Puneți la prăjit cartofii, iar după 5 minute puteți pune și ceafa în tigaie, așezând feliile de slănină deasupra. După vreo 5 minute, întoarceți ceafa pe partea cealaltă, lăsând slănina  tot deasupra. După alte 5 minute, puneți slănina la prăjit sub feliile de ceafă, pe ambele părți.

Între timp faceți mujdeiul, zdrobind usturoiul și amestecându-l cu o linguriță, în timp ce turnați ulei, puțin câte puțin, ca la maioneză. Potriviți gustul cu sare, și apoi adăugați o linguriță de boia.

 Condimentați carnea cu sare și piper, imediat după ce ați luat-o de la prăjit, slănina se condimentează cu boia, iar peste ceafă se pune mujdeiul cu boia, cât e încă fierbinte.

Se poate servi și cu cartofi piure, cu salată de varză, sau cu ce vă place.

Poftă bună! 🙂

Leave a Reply