Rețetă: știucă dată prin făină și prăjită în ulei

peste_prajitDacă în urmă cu ceva vreme v-am dat rețeta pentru știucă la cuptor, acum vine varianta mai simplă: dată prin făină și prăjită în ulei. Se poate aplica la aproape orice tip de pește.

Știuca se curăță, se spală și se taie rondele. Nu e neapărat să fie rondele, poate fi și file. Se condimentează cu sare și piper și se lasă în ulei de măsline cu puțină zeamă de lămâie, timp de câteva ore.

Apoi se pregătește într-o farfurie făina cu boia și se pune uleiul la încins, într-o tigaie.

Se dă fiecare bucată de pește prin compoziția de făină cu boia, apoi se pune la prăjit, aproximativ 5, 6 minute.

Se poate servi cu mămăligă sau, de ce nu, cu cartofi și legume la cuptor, cum l-am servit noi. Se poate adăuga și un mujdei de usturoi, cu puțină zeamă de lămâie și pătrunjel.

Poftă bună! 🙂

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

Be the first to comment

Leave a Reply