Rețetă: știucă cu cartofi și legume, la cuptor

știuca_la_cuptorCând eram mică nu mâncam știucă, din cauză că nu-mi plăcea cum arată. Dar mai târziu, când am gustat, mi-am dat seama ce-am pierdut. Pe cât e de “urâtă”, pe-atât e de gustoasă. :))

Aveți nevoie de:

  • o știucă mai mare
  • 4, 5 cartofi
  • un morcov mare sau 2 mai mici
  • o țelină
  • un ardei gras roșu
  • o ceapă
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper + oregano, pentru cartofi
  • usturoi (pentru sos) – o căpățână
  • pătrunjel verde

Știuca se curăță, se spală bine și se taie felii, ca în imagine.

Apoi se condimentează cu sare și piper, se adaugă ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie și se lasă astfel cam jumătate de oră.

Între timp, curățați cartofii și țelina și le tăiați felii mai mari, morcovii – rondele, ardeiul – fâșii și ceapa – peștișori. Toate legumele se condimentează cu sare și piper.

Se pune în tavă ulei de măsline, apoi cartofii și legumele (în afară de ceapă). Se pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se lasă cam 20 de minute. Apoi se pune știuca și ceapa, și se mai lasă încă 12 minute, la temperatură maximă.

Se face un sos cu o căpățână de usturoi, pasată ca pentru mujdei, peste care turnăm, puțin câte puțin, ulei de măsline, amestecând continuu, ca pentru maioneză. Apoi se adaugă puțină zeamă de lămâie și pătrunjel verde, tocat.

Poftă bună! 🙂

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

2 Comments

  1. Ti-am vazut de ieri postarea, dar imi era prea foame si am decis sa nu postez. Azi dimineata, dupa ceai si un baton de susan, tot nu inteleg de ce nu faci catering :)) Si noi mancam peste, insa nevasta prefera pastravul sau merluciu.

Leave a Reply