Tartă cu cremă de brânză și afine

Zilele trecute soțul meu a primit niște afine, așa că m-am gândit că n-ar strica să le fac copiilor o tartă cu cremă de brânză și afine.

Aveți nevoie de:

  • 130 g unt
  • 1 ou
  • aproximativ 250 g făină
  • 70 g zahăr pudră pentru aluat și încă 100 g zahăr pudră pentru crema de brânză
  • 300 ml smântână pt frișcă
  • 400 g brânză de vaci dulce, cremoasăafine (câte doriți să puneți deasupra)
  • niște piersici, pentru decor (eu am folosit niște nectarine – un soi pe care până azi nu l-am întâlnit, dar sunt foarte gustoase. Am luat și piersici turtite și sunt dulci și bune, așa că, dacă veți vedea la aprozar, îndrăzniți! 🙂 )

Aluatul se face cu zahăr pudră, pentru că se topește mai repede și mai ușor. Se amestecă untul cu zahărul (70 g), apoi se pune oul, se mai amestecă puțin, după care turnați făina, puțin câte puțin, până veți obține aluatul dorit.

Tava se unge cu unt și se tapetează cu făină. Se întinde aluatul cu sucitorul, se așează în tava specială pentru tarte și se bagă la cuptorul preîncălzit la temperatură medie (cam 180 de grade), timp de 15, 20 de minute. Înțepați ici-colo aluatul. Nu lăsați prea mult, să nu se întărească blatul prea tare.

Brânza se amestecă cu 100 g zahăr pudră și, separat, se bate frișca din smântână.

Se amestecă apoi ușor, dar nu se întinde pe aluatul cald, ci așteptați să se răcească.

După ce s-a răcit, puneți crema de brânză, o întindeți și-apoi puneți fructele deasupra.

Puneți apoi tarta la frigider, să nu se înmoaie. Dacă vă place, puteți să mai presărați deasupra zahăr pudră.

Poftă bună! 🙂

 

Leave a Reply