Prăjitură cu vișine – delicioasă

Am primit zilele trecute niște vișine. Și, cum copiii nu le mănâncă, pentru că, spun ei, sunt prea acre, m-am gândit că le vor mânca dacă le voi pune în prăjitură, sigur vor mânca. Și așa a și fost. Au dat gata jumătate de tavă în 10 minute. 🙂

Aveți nevoie de:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr  + încă una pentru vișine
  • 8 linguri de făină+încă una pentru vișine
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g vișine
  • coaja rasă de la jumătate le lămâie
  • 1 vârf de cuțit – praf de copt
  • zahăr pudră

Mai întâi se curăța vișinele de sâmburi, și se pune o lingură de zahăr, amestecându-le.

Se separă apoi gălbenușurile de albușuri, având grijă să nu se spargă vreun gălbenuș, pentru că nu se mai bat bine albușurile. Albușurile se bat cu mixerul și se adaugă treptat zahărul.

Gălbenușurile se amestecă cu laptele, zahărul vanilat, coaja de lămâie și uleiul, și se toarnă peste albușuri, amestecând, de data asta, cu o lingură de lemn, nu cu mixerul.

Se pune apoi și făina, în ploaie, amestecând cu mișcări de sus în jos, să rămână blatul aerat.  Se pune apoi și praful de copt și se mai amestecă puțin.

Compoziția se toarnă într-o  tavă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetată cu făină, peste care se pun vișinele scurse de sirop și date prin puțină făină.

Se coace la 180 de grade, timp de 25, 30 de  minute.

Deasupra se cerne (eu fac asta cu sita pentru strecurat) zahăr pudră.

Poftă bună! 🙂

2 Comments

Leave a Reply