Creierul de porc nu e tocmai pe gustul tuturor, conține și destul de mult colesterol, dar are și părți bune: vitamine (E, C, B6 și B12) și grăsimi sănătoase. Așa că, cui îi place creierul de porc, poate să mănânce o dată, de două ori pe lună, iar eu vi-l recomand prăjit simplu, cu ceapă. Pe deasupra, nu-ți ia mai mult de 10 minute să-l prepari, deoarece creierul se pătrunde repede. Merge cu cartofi (natur, sau chiar prăjiți) și cu salată de roșii.
- creier de porc (cam 500 g)
- o ceapă medie
- ulei de măsline sau floarea soarelui
- sare
- piper
- o tigaie de care nu se prinde (eu am folosit tigaia ceramică)
Creierul se spală bine-bine, iar ceapa se taie solzișori. Se încinge uleiul, se călește ceapa, apoi se pune creierul. Tigaia perfecta o gasiti AICI.
Soțul meu mi-a recomandat să-l “sparg”, pentru a se pătrunde mai bine.
L-am lăsat la prăjit cam 6 minute, până a făcut o crustă aurie.
As putea manca non-stop 🙂 Problema e ca la nevasta nu ii plac deloc.
Nu-i nimic, că se sacrifică pentru tine. :))
am incercat si eu reteta si o fost foarte buna
Ma bucur! 🙂
am fost cumparata doua cutii cu creier si acuma am gatit-o pe a doua….dupa aceasi reteta.
Ma bucur. 🙂