Creierul de porc nu e tocmai pe gustul tuturor, conține și destul de mult colesterol, dar are și părți bune: vitamine (E, C, B6 și B12) și grăsimi sănătoase. Așa că, cui îi place creierul de porc, poate să mănânce o dată, de două ori pe lună, iar eu vi-l recomand prăjit simplu, cu ceapă. Pe deasupra, nu-ți ia mai mult de 10 minute să-l prepari, deoarece creierul se pătrunde repede. Merge cu cartofi (natur, sau chiar prăjiți) și cu salată de roșii.
Aveți nevoie de:
creier de porc (cam 500 g)
o ceapă medie
ulei de măsline sau floarea soarelui
sare
piper
o tigaie de care nu se prinde (eu am folosit tigaia ceramică)
Creierul se spală bine-bine, iar ceapa se taie solzișori. Se încinge uleiul, se călește ceapa, apoi se pune creierul. Tigaia perfecta o gasiti AICI.
Soțul meu mi-a recomandat să-l “sparg”, pentru a se pătrunde mai bine.
L-am lăsat la prăjit cam 6 minute, până a făcut o crustă aurie.
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Policy. Cookie
As putea manca non-stop 🙂 Problema e ca la nevasta nu ii plac deloc.
Nu-i nimic, că se sacrifică pentru tine. :))
am incercat si eu reteta si o fost foarte buna
Ma bucur! 🙂
am fost cumparata doua cutii cu creier si acuma am gatit-o pe a doua….dupa aceasi reteta.
Ma bucur. 🙂