Rețetă: salată de ardei copți cu maioneză

Nu am postat de ceva vreme rețete, așa că m-am gândit că ar cam fi cazul. 🙂

Săptămâna trecută am făcut salată de ardei copți. Și soțul meu a zis: “Ce bine ar merge ardeii copți cu maioneză! Îi toci mărunt, ca pe vinete, și îi amesteci cu sos de maioneză. Ar fi foarte bun de uns pe pâine.” Curioasă din fire, am vrut să văd ce-a inventat, așa că am pus în practică noua lui rețetă. Și mi-a plăcut ce-a ieșit, dacă și eu, care nu suport ardeii, am mâncat…. Cred că iubitorilor de ardei le-ar place enorm!

Aveți nevoie de:

  • 6, 7 ardei kapia roși sau galbeni/verzi
  • jumătate de linguriță de zahăr
  • jumătate de lingură de oțet
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de maioneză

Ardeii se spală și se pun la copt pe o plită.

După ce s-au copt pe toate părțile, se scot într-un bol și se acoperă, lăsându-i așa cam 10 minute.

Se decojesc apoi și, în alt bol, amestecați zahărul cu oțetul.

Puneți ardeii acolo, întorcându-i pe toate părțile.

Apoi turnați puțin ulei și sare. Astfel am obținut salata de ardei copți. 🙂 Îi lăsați să stea așa cam 5 minute, apoi îi curățați de sâmburi și îi puneți să se scurgă, pe un grătar sau oriunde.
După ce s-au scurs, îi tocați mărunt – mărunt (eu i-am tocat cu un “cuțit” din lemn).

Apoi îi puneți în alt bol, mai puneți sare și piper, după care adăugați 2 linguri de maioneză, cumpărată sau făcută în casă – ca aici.

Se servește pe pâine, și merge de minune cu roșii.

Poftă bună! 🙂

 

2 Comments

Leave a Reply