Prostituția în România și legalizarea ei – un subiect tabu

Se știe că prostituția e “cea mai veche meserie din lume”. A fost practicată și în timpul lui Hristos, după cum ne spune Biblia, și înainte, și după.

Stăteam zilele trecute la benzinăria de lângă mol, și, până mi-a făcut plinul la gaz, mi-au atras atenția prostituatele care își practicau meseria, în plină zi, în văzul tuturor, așteptând clienți. Pe tocuri înalte de cel puțin 10 cm, cu o fustă de-o palmă și bluză de trening, stătea una blondă, chiar dacă culoarea pielii era mai închisă, privind cu ochi de vultur la tot ce mișcă. Poliția locală tocmai trecuse cu mașina pe lângă ele, dar parcă erau invizibile. Într-un final, blonda a acostat un posibil client care tocmai își alimentase autoturismul. Dar n-a avut noroc. Poate data viitoare. Între timp, și-a aprins o țigară și-a început un pachet de semințe.

Fiică-mea m-a întrebat ce fac femeile alea. I-am zis că vor să le plimbe și pe ele cineva cu mașina. “Și de ce sunt îmbrăcate așa ciudat?” “Că așa le place”, i-am zis, închizând, repede, subiectul.

Am plecat apoi, dar n-am putut să nu mă gândesc la cât de ipocrit și fățarnic e statul român când vine vorba de prostituție. Prostituția se practică, fie că e legalizată sau nu. Dar, cum Biserica Ortodoxă la noi deține puterea, a decis că nu e bine, domnilor, să se legalizeze prostituția. De ce să se legalizeze?

 • să încaseze statul român milioane de euro din impozite?
 • să nu mai meargă sute de mii de prostituate în alte țări, ca să le aducă lor o grămadă de bani?
 • să nu se mai răspândească boli venerice? Pentru că, legalizând-o, automat ar fi obligate să facă controale medicale, și să se vindece, dacă suferă de boli, ca să nu se transmită mai departe.
 • să beneficieze ele de asigurări medicale?
 • să fie prostituția înscrisă în nomenclatorul de meserii?
 • să fie prostituatele tratate mai cu respect?

Nuuu, așa ceva e inadmisibil! Trebuie să se continue ca până acum: poliția să închidă ochii și să se facă că nu le vede, așa, de ochii lumii dându-le, din când în când, câte o amendă, dar nu dosar penal.

Pe bune, parcă trăim în Evul Mediu. Suntem înapoiați rău de tot! Ia uitați-vă la Olanda, Germania, Belgia, etc. ce bine le merge, și gândiți-vă ce sume colosale aduc la stat prostituatele (multe din ele – românce). Dar mai bine ne ascundem după deget, și ne prefacem că la noi, Doamne ferește, nu se practică preacurvia. Nici o femeie nu ia bani pentru că prestează servicii sexuale.

Pentru că, fel cum un mecanic, un electrician, un dentist, etc. au o meserie și prestează servicii, la fel și prostituatele. Câștigă bani din asta, fie că vrem, fie că nu, și trebuiesc impozitate, la fel cum și noi plătim la stat taxe și impozite.

Normal că nu trebuie încurajată prostituția, dar, din moment ce nu se poate opri practicarea ei, de ce să nu o legalizăm? Poate îmi dați voi niște motive, să le punem în balanță.

Dar să nu uităm că femeile care practică această meserie o fac cu plăcere, aleg singure să facă asta, și, la urma urmei, e corpul lor și fac ce vor cu el. Așa cum dansatorii câștigă bani din faptul că își folosesc corpul pentru a dansa, cum sportivii câștigă bani din sport etc. și sunt impozitați.

La noi, târfele și Biserica sunt scutite de taxe. Oare de ce???

sursa foto

7 Comments

 • bolocrabm
  cotos

  Pentru ca se aseamana, raspuns la ultima intrebare 🙂

 • pentru ca cei care ar trebui sa o legifereze beneficiază material de pe urma acestora. daca ar trece in legalitate ar pierde bani

 • Veşti bune pentru practicantele celei mai vechi meserii din lume. Mult aşteptatul şi trâmbiţatul Cod Penal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013, nu mai incriminează prostituţia. Altfel spus, în codul ce va intra în vigoare de la anul, prostituţia va fi pe picior de egalitate cu trecerea unui pieton pe culoarea roşie a semaforului. Mai mult decât atât, prostituţia nu este nici interzisă, nici admisă, această activitate fiind catalogată doar o contravenţie şi se pedepseşte cu amendă. Cu toate că mai mulţi politicieni au cerut legalizarea prostituţiei, cei care au lucrat la elaborarea Noului Cod Penal (NCP) nu au vrut nici în ruptul capului acest lucru, drept pentru care fetele care doresc să-şi vândă trupul pentru o bucată de pâine o pot face liniştite. Silviu Prigoană s-a arătat cel mai intrigat de faptul că în condiţiile în care prostituţia nu mai e infracţiune, parlamentarii i-au respins proiectul de lege privind legalizarea acestei activităţi. „Eu doream ca statul să aibă un control medical şi fiscal asupra fenomenului, însă nimeni nu a fost de acord. Dar acum nu mai înţeleg nimic. Nici nu le controlăm sanitar, să nu răspândească boli, nici nu le taxăm ca să aducem bani la buget. În schimb, le lăsam în voia lor pe stradă şi ne mulţumim să le mai dăm o amendă, pe care oricum nu o plătesc”, a spus deputatul.

 • Ne imaginam cu naivitate că o să intrăm într-o clădire unde fetele – prostituate legal şi contractual – nu sunt văzute ca nişte curve, ci ca nişte doamne de companie pe timp de noapte. Dar am descoperit că nu e atât de diferit la Oceano faţă de străzile Italiei. Sigur, primeşti casă şi masă, dar asta nu schimbă faptul că îţi petreci majoritatea timpului făcând sex cu bătrâni libidinoşi pentru bani.

 • În plus, persoanele care practică prostituția trebuie să își câștige majoritatea veniturilor din această meserie și să o practice de obicei, pentru a putea fi acuzate oficial. În condițiile în care persoanele suspectate că s-ar prostitua au un contract de muncă sau dacă furnizează serviciile ocazional, nu pot fi acuzate de infracțiune.

Leave a Reply