Pragmatismul din zilele noastre / Vreau să cadă bani din cer

becali_baniProbabil că timpul, care pare a deveni din ce în ce mai rapid, sau poate că tehnologia, care de dezvoltă cu o viteză uimitoare, contribuie la dezvoltarea laturii pragmatice a omului zilelor noastre.

Nu spun că e rău sau e bine, doar constat. Nu ne mai pierdem timpul cu idealuri și vise mărețe. Preferăm un succes rapid, și, dacă se poate, bani, mulți bani.

“Tu de ce scrii pe blog?” m-au întrebat unii. “Pentru că-mi place!” le-am răspuns. “Bine, bine, dar cât câștigi pe lună?” “Nimic!”. “Cum nimic? Și de ce-ți pierzi timpul?”.

Da, dacă nu ies bani, nimic pe lumea asta nu are valoare. De ce să citești ceva, dacă nu ți-e util? Cum să citești o poezie, mituri, în ziua de azi? Astea sunt fleacuri, nimicuri. Ești un pierde-vară dacă îți ocupi timpul cu ceva care nu-ți aduce bani sau care nu ți-e util în viața de zi cu zi.

Omul din ziua de azi are un singur vis: să se îmbogățească. Și, dacă se poate, de azi pe mâine, fără să facă nimic. Jocurile de noroc, concursurile, loto prono sunt în topul preferințelor. Așteaptă să le cadă para-n gură, fără să miște un deget.

Nu critic oamenii, în sine, ci modelele societății noastre, care se afișează și arată că se poate să fii fericit numai dacă ai bani cu caru’, câștigați, nu prin muncă, ci prin “învârteli”.

Visele tinerilor de azi sunt tablete, iPhone – uri, mașini și tzoale de firmă; să ajungă Irinei, Columbene și Gigi Becali (cel din urmă, acum, mai puțini, date fiind întâmplările din ultima vreme).

Când am auzit piesa cu “vreau să cadă bani din cer” am crezut că n-aud bine, sau că e o piesă făcută la mișto. Dar, până la urmă mi-am dat seama că asta reprezintă tineretul de azi, visele, speranțele și năzuințele lor.

Ar mai fi multe de spus pe subiectul ăsta, dar mă opresc aici, că nu vreau să vă deprim. Ascultați piesa și distrați-vă:

“Ai mei m-au învățat să mă țin de cuvânt, să nu mint, să nu fur, să rămân așa cum sunt. Că dacă te lupți, o s-ajungi ce vrei, dar să muncești! Nu să stai să ceri!  Dar eu sunt visător, vreau totul de-a gata, să cadă bani din cer, să îi luăm cu lopata…” :)) Halal vise!

 

 

 

7 Replies to “Pragmatismul din zilele noastre / Vreau să cadă bani din cer”

  1. Eu vreau doar sanatate, asta e cea mai importantat dintre toate. Restul prin multa munca si bun simt le poti realiza. Bogatia nu se masoara neaparat in bani 🙂

  2. Exact același lucru mi se întîmplă și mie. Prima întrebare pe care mi-o adresează anumiți amici e cîți bani fac cu ajutorul blogului.

    Și atunci le zic o vorbă pe care am auzit-o nu demult: în ziua de azi știm prețul la toate lucrurile, dar nu mai știm să prețuim plăcerile simple care ne aduc bucurie și împlinire 🙂

Leave a Reply Cancel reply