Ce sunt sufletele pereche și sufletele gemene

Suntem diferiți, și, totuși, avem atâtea în comun, noi, oamenii. Credem cu toții că există o forță supranaturală. Unii o numim Dumnezeu, alții – Allah, alții – Budha și așa mai departe. Și cu toții credem că deținem adevărul absolut, că ceea ce credem noi este corect.

Credința ne-a fost insuflată încă din copilărie, de la părinți sau bunici, din școală sau de la biserică. Și avem nevoie de credință pentru a străbate mai ușor drumul vieții.

Și nu doar credem, ci și simțim. Simțim că o forță, mai presus de noi, controlează totul, că altfel ar fi un haos pe pământ.

Am descoperit ieri un site  în care puterea divină e numită Sursă. Mi s-a părut interesant… Ideea e că noi toți facem parte dintr-un întreg, un fel de energie, și suntem într-o continuă evoluție. Iar evoluția nu se desfășoară într-o singură viață, ci în decursul mai multor vieți. Adică, ne reîncarnăm. Sufletele pereche sunt cele pe care le-am întâlnit în viețile anterioare, și ne pot fi prieteni, părinți, rude sau iubiți. De aceea avem impresia uneori, când vedem pe cineva pentru prima oară, că-l cunoaștem de o veșnicie. Și aceste suflete – pereche vin în viața noastră pentru a ne ajuta să evoluăm. Ele pot sta un an, doi, o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, sau toată viața. Stau alături de noi atâta timp cât ne ajută să mergem mai departe, fiecare aflându-se cu un scop în viața noastră.

În schimb, sufletul nostru geamăn e cel cu care, practic, formăm un întreg, alături de care suntem și ne simțim compleți. Și nu ne întâlnim sufletul – geamăn până ce nu ajungem să ne autocunoaștem. Cu sufletul-geamăn nu putem fi posesivi, iar iubirea e necondiționată.

Avem impresia mai mereu că suntem în căutarea unei persoane. E tocmai persoana cu care formăm un întreg, și e unică, nu pot fi mai multe. Însă, ca să putem întâlni sufletul – geamăn, trebuie ca noi să fim într-un anumit stadiu al evoluției, să avem pace interioară. Îl putem întâlni când suntem tineri sau când suntem bătrâni. Și știm, de la prima privire, că e “jumătatea” pe care o așteptam, și alături de care ne simțim în armonie.

Și se spune că sufletele-gemene trăiesc în sincron. Adică au avut parte de experiențe asemănătoare în copilărie, boli asemănătoare, au vizitat aceleași locuri, în același timp etc. Iar numărul 11 va avea legătură cu prima lor întâlnire. De asemenea, când unul trece printr-o perioadă grea, celălalt simte asta. Și alături de sufletul-geamăn, îți poți duce evoluția la bun sfârșit.

Ce ziceți, interesant, nu?

 

6 Comments

Leave a Reply