Mâncare de varză cu carne – rețetă

Azi am vrut să gătesc ceva cu carne, dar să nu asociez carnea cu ceva ce conține mulți carbohidrați (cartofi, paste, orez etc.), așa că am ales ceva pe cât de gustos, pe atât de sănătos: varză cu carne de porc.

Aveți nevoie de:

  • o varză medie
  • 400, 500 g carne (de porc sau vită)
  • 1 ceapă
  • 1 pahar de vin de casă, alb sau de care aveți
  • pastă sau suc de roșii (dacă e pastă – o lingură, dacă e suc – un pahar)
  • 3 felii subțiri de bacon
  • 3 pahare de apă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • boia
  • cimbru
  • sare
  • piper (fără milă 🙂 )

Varza se taie mărunt, cu cuțitul sau la robot, apoi se freacă cu sare, ca să se înmoaie. Carnea se taie cubulețe, iar ceapa solzișori.

Se pune ceapa la călit în ulei încins, într-o cratiță mai mare, apoi se adaugă, pe rând, varza, amestecând continuu.

Separat, într-o tigaie, se încinge ulei și se pune la călit carnea. Varza se lasă să se pătrundă bine, amestecând mereu, cam 15 minute, după care se pune o linguriță de boia, se mai amestecă și se pun cele 3 pahare cu apă. Carnea se lasă să se pătrundă, apoi se toarnă paharul de vin, lăsând-o pe foc cam încă 10 minute.

Peste varză se pune piper, iar peste carne – cimbru, bacon-ul, tăiat fâșiuțe și sare.

Apoi se pune sucul de roșii peste varză și se amestecă, punând după 5 minute și carne din tigaie, cu tot cu ulei.

Se amestecă, se gustă, în caz că mai trebuie sare sau piper și…

Poftă bună! 🙂

2 Comments

Leave a Reply