Spanac proaspăt cu ochiuri – rețetă

A început deja și sezonul spanacului. M-am bucurat când l-am văzut pe soțul meu venind acasă cu o pungă mare de spanac proaspăt cules, cumpărat din piață. Nici nu se compară gustul cu cel congelat. E mult mai bun, chiar dacă e mai mult de lucru cu el.

Aveți nevoie de:

  • cam 800 g de spanac (după ce rupeți codițele, se duc vreo 300 g)
  • o ceapă albă, micuță
  • 500 ml lapte
  • ulei de floarea soarelui
  • 3, 4 căței de usturoi
  • o lingură cu vârf de făină
  • sare

Mai întâi rupeți codițele frunzelor de spanac (asta ia ceva timp), după care le spălați bine-bine, că e posibil să mai fie pământ pe ele. Apoi puneți o oală mare cu apă la fiert, și când fierbe, puneți tot spanacul acolo. Să nu vă mirați că scade foarte mult. Îl lăsați câteva minute, apoi îl scurgeți de apă și îl tocați mărunt.

Ceapa se taie solzișori, cât de mici, și se pune la călit. Apoi se pune spanacul tocat, și se amestecă continuu, cam 2 minute. Se adaugă apoi laptele și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, cam 15 minute.

Apoi se presară făina, puțin câte puțin, amestecând continuu. Se mai lasă cam 5 minute să fiarbă încet, amestecând în el, apoi se adaugă usturoiul pisat, se potrivește gustul cu sare și, dacă doriți, piper și e gata.

Se prăjesc ochiurile, cum vă plac, moi sau tari, și se pun pe farfurie, lângă spanac. Mie una îmi place extraordinar de mult combinația.

Poftă bună! 🙂

4 Comments

Leave a Reply