May 6, 2021

Tort simplu cu budincă și fructe

tort cu fructeAvând în casă niște căpșune, zilele trecute am vrut să fac ceva dulce. Așa că am pregătit un tort simplu, din pandișpan, fructe, budincă și frișcă.

Aveți nevoie de:

  • 6 ouă
  • vreo 7 căpșune
  • 2 banane (dacă nu aveți, puteți folosi și mere, cum am făcut eu)
  • o budincă de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr
  • un plic de gelatină
  • zeamă de compot, sirop sau suc de mere, pentru a însiropa blatul (cam 300 ml)

tort cu capsuniPandișpanul se prepară astfel:

Se separă albuşurile de gălbenușuri și se bat până se face o spumă tare, încât, dacă ridici castronul cu fundul în sus, să nu cadă. Apoi se pun pe rând 6 linguri de zahăr. Fără să mai bateţi albuşurile,  se adaugă și gălbenușurile, amestecând ușor, cu o lingură de lemn, până se omogenizează.

pandispanSe adaugă apoi cele 6 linguri de făină, una câte una, amestecând încet, după fiecare lingură, cu mișcări circulare, de jos în sus. O tavă pentru tartă se unge cu unt și se presară făină. Apoi se toarnă compoziți de pandișpan în ea și se bagă la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade (mediu). Se lasă cam 15 minute, dar se verifică cu o scobitoare dacă e copt, înainte de a-l scoate din cuptor. Dacă, după ce băgați scobitoarea în el, o scoateți curată, înseamnă că e copt și în interior.

pandișpanÎn timp ce se coace, se face budinca: puneți la fiert 500 ml de lapte, dar luați din el cam 30 ml înainte. Praful de budincă se amestecă într-o farfurie cu 2 linguri de zahăr și cu laptele (30 ml). Când e aproape să fiarbă laptele, se adaugă compoziția din farfurie și se amestecă continuu, până se îngroașă.

Căpșunele și bananele se taie (căpșunele pe lungime, iar bananele – rondele). În cazul meu, că am avut mere, nu banane, se taie merele mărunt și se fierb în apă jumătate de oră, adăugând, la final, 2 linguri de zahăr.

budinca de vanilieSe scoate blatul și însiropează bine, cu zeama în care au fiert merele, sau cu suc de mere sau alt sirop.

blat de tortApoi se pune un strat de banane sau mere, se toarnă budinca deasupra, se întinde și se îndreaptă.

IMG_tort_budincăDupă ce s-a răcit, se pun feliile de căpșune.

tort cu capsuneApoi se pune un strat de gelatină și se ornează cu frișcă, pe care puteți s-o luați la tub, sau să o faceți din praf de frișcă, cu 200 ml lapte.

tort_budincă_fructePentru a arăta mai bine, am pus și o mură în mijloc.

tarta cu capsunePoftă bună! 🙂

Comments

  1. 😀 Nice. Aseara ti-am vazut postarea dar nu am intrat, ca sa nu mi se faca foame si sa mananc la ora aia. Dar nici acum dimineata nu ma ajuta prea mult, mi s-a facut o pofta de mor :))

Leave a Reply