Ieri, la sugestia soțului meu, am gătit pui pe sticlă (de bere 🙂 ). Și a fost o idee excelentă, pentru că a ieșit de-a dreptul delicios. Cel mai gustos pui pe care l-am mâncat în viața mea.
Sunt, însă, câteva secrete pe care trebuie să le știți atunci când gătiți puiul în acest mod. Vi le voi dezvălui mai jos:
Aveți nevoie de:
un pui întreg
6, 7 cartofi
untură (eu am folosit de rață, dar se poate și de porc) sau ulei, pentru a unge puiul
1 morcov
jumătate de ardei gras
3, 4 căței de usturoi
un pahar de vin (eu am folosit vin de casă, rozé)
rozmarin mărunțit – pentru pui
oregano – pentru cartofi
sare
piper
boia
condiment pentru pui
o sticlă de bere, de pe care ați luat eticheta
Puiul se unge bine – bine cu untură, atât pe exterior, cât și pe interior. Astfel, va fi crocant, dar și fraged pe dinăuntru.
Apoi se condimentează cu sare, piper, boia, rozmarin și condimentul special pentru pui, și pe exterior, și pe interior. Nu vă zgârciți la condimente. Cât de mult. 🙂 Apoi, se pune apă în sticlă, până la jumătate, după care se toarnă în sticlă jumătate de pahar de vin. Puiul se pune pe sticlă (sau sticla se bagă în pui, cum doriți 🙂 ).
Cartofii se curăță și se taie în sferturi, pe lungime. Morcovul se taie rondele, iar ardeiul – fâșii.
Se condimentează cu sare, piper, boia și oregano, se așează în tavă, apoi se pune restul de vin, puțină apă și ulei.
Sticla cu puiul se pune în mijlocul tăvii, apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Se lasă o oră, apoi se pune la temperatură mai înaltă. Tava perfecta o gasiti AICI.
Se lasă până când atât puiul, cât și cartofii fac o crustă.
Se poate servi cu salată.
Noi am făcut salată de roșii, ceapă verde și ridichi, cu puțin usturoi.
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Policy. Cookie
Ce foame mi s-a facut. Arata foarte bine, pofta mare 🙂
Mersi! Am avut. :))