Știm cu toții cât de sănătos e spanacul, mai ales pentru copii, datorită fierului pe care îl conține, dar și vitaminelor: A, C, B1, B2, B6, E și K. Mai conține acid folic, antioxidanti și calciu. Și, cum copiilor mei le plac mult pastele, m-am gândit să încerc combinația de tagliatelle cu spanac. Și chiar le-a plăcut. 🙂
Aveți nevoie de:
1 pachet de tagliatelle (pot fi proaspete sau la cutie)
spanac (cam 300 g) – poate fi congelat sau proaspăt, dar trebuie tocat mărunt
2, 3 căței de usturoi
o cutie de smântână (cam 400 g)
puțin unt
parmezan
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe cutie. Între timp, într-o cratiță se pune untul la topit. Usturoiul, tăiat mărunt, se călește foarte, foarte puțin în unt. Se adaugă apoi spanacul și se lasă cam 10 minute la călit, amestecând continuu, și se sărează. Apoi se pune smântâna, se amestecă și se mai lasă puțin la fiert, potrivind, la sfârșit, gustul, cu sare și piper.
Pastele se strecoară și se amestecă cu sosul. După ce se pun în farfurie, se rade parmezan.
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Policy. Cookie
Tagliatelle da, oricand, dar spanac NUUUUUUUUUUUUUU…In orice alta combinatie 🙂
:)))))
Spanac cu smântână? Da…. o combinație gustoasa…însă fierul din spanac este anihilat