Rețetă: Tagliatelle / paste cu spanac și smântână

paste_tagliatelle_spanacȘtim cu toții cât de sănătos e spanacul, mai ales pentru copii, datorită fierului pe care îl conține, dar și vitaminelor: A, C, B1, B2, B6, E și K. Mai conține acid folic, antioxidanti și calciu. Și, cum copiilor mei le plac mult pastele, m-am gândit să încerc combinația de tagliatelle cu spanac. Și chiar le-a plăcut. 🙂

Aveți nevoie de:

  • 1 pachet de tagliatelle (pot fi proaspete sau la cutie)
  • spanac (cam 300 g) – poate fi congelat sau proaspăt, dar trebuie tocat mărunt
  • 2, 3 căței de usturoi
  • o cutie de smântână (cam 400 g)
  • puțin unt
  • parmezan

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe cutie. Între timp, într-o cratiță se pune untul la topit. Usturoiul, tăiat mărunt, se călește foarte, foarte puțin în unt. Se adaugă apoi spanacul  și se lasă cam 10 minute la călit, amestecând continuu, și se sărează. Apoi se pune smântâna, se amestecă și se mai lasă puțin la fiert, potrivind, la sfârșit, gustul, cu sare și piper.

Pastele se strecoară și se amestecă cu sosul. După ce se pun în farfurie, se rade parmezan.

Poftă bună! 🙂

 

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

3 Comments

Leave a Reply