Salată de salată verde

Se vede că a venit primăvara, că deja a apărut la piaţă salata verde. Aşa că ieri, pe lângă friptura din piept de porc, cu cartofi prăjiţi, am făcut o salată de salată verde, după reţeta bunicii. Cu toţii ştim cât de sănătoasă e salata verde, mai ales la o astfel de mâncare. Nu doar că ajută la digestie, dar mai conţine şi o mulţime de vitamine (vitamina A, B1, B2 şi vitamia C), dar şi minerale (potasiu, fier, cupru şi fosfor).

Salata verde previne anemia, datorită acidului folic pe care îl conţine, de aceea e foarte recomandată şi la femeile însărcinate.

Pentru o salată simplă de salată verde, aveţi nevoie de:

  • o căpăţână mare de salată verde
  • o lingură de apă
  • o lingură de oţet simplu sau balsamic
  • o lingură rasă de zahăr (frunzele de salată au un gust uşor amărui, ir zahărul ajută să simţim doar gustul plăcut)

Salata se spală bine, se rup frunzele şi taie fâşii sau se rup cu mâna. Separat, într-un bol, se prepră derssing-ul, apă, oţet şi zahăr, amestecându-se bie, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă apoi salata şi se amestecă.

Poftă bună! 🙂

One comment

Leave a Reply