Reţetă: tocăniţă din ceafă de porc

Azi am decis să gătesc ceva care să fie pe placul tuturor, aşa că am ales tocăniţa de porc.

Aveţi nevoie de:

  • 800 gr carne de porc (cel mai bine iese cu ceafă)
  • 2 cepe
  • un sfert de ardei gras, roşu
  • jumătate de ardei iute (dar nu foarte iute)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de boia
  • puţin cimbru uscat
  • 70 ml bulion
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • ulei de floarea soarelui

Ceafa se taie cubuleţe, ceapa – solzişori, iar ardeii şi usturoiul se toacă mărunt. Se pune ceapa la călit în ulei încins, iar apoi se adaugă carnea şi se lasă cam 10 minute.

Se pun apoi ardeii şi usturoiul, iar la sfârţit – boiaua. Se amestecă, apoi se pune apă fierbinte, cam 1 litru şi puţin cimbru.

Se lasă să fiarbă cam 30 de minute, după care se pune bulionul şi se mai lasă încă 15 minute.

La final se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă frunzele de pătrunjel, tăiate mărunt.

Se poate servi cu mămăligă, cu paste, cu piure de cartofi sau, cum am ales eu, cu cuş – cuş.

Poftă bună! 🙂

2 thoughts on “Reţetă: tocăniţă din ceafă de porc

Leave a Reply