Azi am decis să gătesc ceva care să fie pe placul tuturor, aşa că am ales tocăniţa de porc.
Aveţi nevoie de:
800 gr carne de porc (cel mai bine iese cu ceafă)
2 cepe
un sfert de ardei gras, roşu
jumătate de ardei iute (dar nu foarte iute)
2 căţei de usturoi
1 linguriţă de boia
puţin cimbru uscat
70 ml bulion
sare
piper
pătrunjel verde
ulei de floarea soarelui
Ceafa se taie cubuleţe, ceapa – solzişori, iar ardeii şi usturoiul se toacă mărunt. Se pune ceapa la călit în ulei încins, iar apoi se adaugă carnea şi se lasă cam 10 minute.
Se pun apoi ardeii şi usturoiul, iar la sfârţit – boiaua. Se amestecă, apoi se pune apă fierbinte, cam 1 litru şi puţin cimbru.
Se lasă să fiarbă cam 30 de minute, după care se pune bulionul şi se mai lasă încă 15 minute.
La final se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă frunzele de pătrunjel, tăiate mărunt.
Se poate servi cu mămăligă, cu paste, cu piure de cartofi sau, cum am ales eu, cu cuş – cuş.
Our website uses cookies to provide you the best experience. However, by continuing to use our website, you agree to our use of cookies. For more information, read our Cookie Policy. Cookie
Acum juma de ora mi-am terminat sandwichurile, dar dupa ce ti-am vazut postarea mi-e o foame de nu mai pot :))
:))