Ce bine că e luni !

keep-calm-and-love-mondayNu ştiu dacă aţi observat şi voi, dar în fiecare zi de luni circulă pe facebook zeci de poze prin care lumea îşi exprimă nefericirea că a trecut weekend-ul şi că a venit iar groaznica zi de luni, începutul unui şir de zile de muncă. Chiar atât de mult urăsc oamenii munca? Înţeleg că e bine în weekend – ne odihnim şi stăm cu familia, dar dacă ne începem săptămâna cu un gând negativ, pornind de la ideea că, orice-ar fi, ziua de luni e nesuferită, în timp, chiar aşa va deveni. Ne intră în subconştient faptul că urâm ziua de luni, şi fără să vrem, facem ca o zi din şapte să devină una nefericită. Şi nu doar ziua de luni, ci şi cea de duminică ţi-o strici, numai gândindu-te că mâine e luni.

Trebuie să ne bucurăm de fiecare zi primită în dar de la Dumnezeu, fie că e zi de luni sau de sâmbătă, fie că e soare sau ploaie. Cu siguranţă, dacă vom privi ziua de luni ca pe un nou început, ca pe şansa de a profita la maxim de încă o zi din viaţă, de a face ceva bun, constructiv şi frumos, vom fi mai fericiţi.

Dacă gândul că vei merge la muncă te îngrozeşte, înseamnă că nu îţi place ceea ce faci, iar dacă nu munceşti cu drag, mai bine îţi schimbi locul de muncă.

Da, şi eu mă bucur când se apropie weekend-ul, că ştiu că voi petrece timp mai mult cu familia, şi nu sunt foarte fericită când se termină, dar nu fac din asta o tragedie, ci încerc să văd numai partea pozitivă a lucrurilor. Sunt convinsă că aveţi şi voi motive să vă placă şi ziua de luni. E greu, dar cu mici eforturi şi cu antrenament, putem reuşi să ne bucurăm şi de cele mai banale situaţii: de cafeaua de dimineaţă, de drumul până la locul de muncă sau de făcutul cumpărăturilor, şi chiar şi ceea ce nu ne face plăcere (eu detest să fac curăţenie) va deveni mai uşor de suportat.

Ziua de luni e guvernată de Lună, e ziua lunii, zi în care se spune că stările sufleteşti şi sentimentele sunt intensificate. E ziua în care oamenii sunt mai creativi, devin mai sentimentali. E începutul unei călătorii, iar călătoria e săptămâna. Dacă ne începem excursia cu tristeţe în suflet, oare cum o vom continua şi cum ne vom bucura de ea?

Şi dacă am zis că Luni e ziua lunii, o sa continui: Marţi este ziua zeului războiului, Marte, Miercuri, ziua planetei Mercur, ziua care reprezintă gândirea, intelectul şi  înţelepciunea.

Joia, ziua lui Jupiter, e cea în care se spune că se face dreptate, e ziua legii şi ordinii. Vineri e ziua zeiţei frumuseţii, Venus sau Afrodita, iar Sâmbăta, ziua lui Saturn, cel ce stăpânea universul. Duminica e ziua soarelui, “Sunday”, o zi de sărbătoare.

Ascultându-i pe alţii cum se văicăresc că iar e luni, intervine efectul nocebo şi forţa sugestiei, despre care v-am povestit mai demult, şi te afectează şi pe tine, cel ce asculţi. Aşa că, dragii mei, să ne bucurăm şi de ziua asta de luni, şi să încercăm să ne simţim bine, că nu e capăt de lume. 🙂

5 Replies to “Ce bine că e luni !”

  1. Fiecare zi e minunata in felul ei…fiecare zi e unica….e unica prin simplul fapt ca ,cei dragi mie si nu numai ,sunt sanatosi-zambesc-muncesc-intr-un cuvant TRAIESC!

Leave a Reply Cancel reply