Reţetă: pui cu smântână şi usturoi, cu ciuperci

pui cu smantana si ciuperciO mâncare uşoară şi gustoasă în acelaşi timp.

Aveţi nevoie de:

  • cam 400, 500 g piept de pui (se poate şi curcan)
  • 4 căţei de usturoi
  • o cutie mare de smântână
  • ciuperci champignion (cam 500 g)
  • o ceapă mică
  • puţin cimbru
  • sare
  • piper

Pieptul de pui sau curcan se taie bucăţele şi se prăjeşte în puţin ulei de floarea soarelui. Când s-a prăjit, se adaugă usturoiul, tocat mărunt şi se lasă puţin la călit. Apoi se adaugă repede smântâna, care a fost bătută, în prealabil cu o lingură rasă de făină. Se amestecă, apoi se adaugă puţin cimbru, sare şi piper după gust, se mai lasă 3 minute şi… gata!

Între timp, ciupercile se spală şi se curăţă. Chiar dacă am auzit că nu trebuie dată pieliţa jos de pe ciuperci, eu tot le curăţ de ea. Ceapa se taie solzişori şi se pune la călit în puţin ulei de măsline. Apoi se adaugă ciupercile şi se pune puţină apă. Se lasă cam 20, 30 de minute până scade apa şi se pătrund ciupercile, după care se pune sare, piper şi, dacă vreţi, pătrunjel tocat.

Poftă bună!

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

2 Comments

Leave a Reply