Un nou val de gripă

După două luni de stat acasă, mi-am dus din nou copiii la grădiniță… două zile. La cât suntem de norocoși, am prins chiar gripa care a început să-şi facă de cap.

Spre deosebire de o simpla răceală, care se manifestă la 3, 4 zile după ce se ia, gripa se instalează şi își manifestă simptomele chiar a doua zi. Dacă o viroză începe prin nas înfundat, secreții nazale, oboseală uşoară şi febră mică, gripa debutează cu febră mai ridicată (peste 38º C), dureri de cap, dureri musculare, tuse uscată, frisoane, și mai apoi secreții nazale. Aşa mi-am dat seama că e gripă, nu o simplă răceală. Dar ce mi-a mai confirmat faptul că e gripă a fost că vecina noastră, care mai vine câteodată să stea cu copiii, a luat şi ea gripa şi, fiind în vârstă, a trebuit să se interneze în spital.

Sincer, am intrat puțin în panică, mai ales după ce am auzit de valul de gripă care a început în SUA, și acum se răspândește și în Europa, virusul fiind foarte puternic. Ai mei au făcut febră două zile, şi le-a scăzut foarte greu, nici Nurofenul, nici paracetamolul nu şi-au făcut efectul, şi le-a scăzut doar cu supozitor. Fata se plângea de dureri de cap, iar cel mic e foarte apatic, moleșit, şi niciunul nu are poftă de mâncare. Doctorița le-a prescris antibiotice ușoare, şi ne-a recomandat să facem toți vaccinul antigripal, peste două săptămâni, când, sper, ne va trece. De regulă evit antibioticele,preferând antibiotice naturale dar, în situaţia de faţă, am zis că nu-i de glumă. Bineînțeles că n-am scăpat nici noi, cei mari, inclusiv frate-meu, care a trecut pe la noi.

Eu vă sfătuiesc ca, pentru orice eventualitate, să vă faceţi vaccinul, mai ales acum, că virusul gripal e pe val, şi ţine până primăvara. În rest, sănătate şi numai bine!

2 Comments

Leave a Reply