Ruladă de spanac cu cremă de brânză şi seminţe de floarea soarelui

rulada cu spanacUn aperitiv care impresionează prin culoare şi gust deosebit. Eu una am fost fascinată de această ruladă, care se face destul de uşor. În plus, e fără carne, şi uneori, mai ales de sărbători, e bine să ai pe masă şi un aperitiv care nu conţine carne.

Aveţi nevoie de:

  • 300 g spanac tocat, congelat sau fiert
  • 3 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  •  250 g cremă de brânză (ori luaţi gata preparată, ori o preparaţi voi acasă, amestecând cu mixerul brânză proaspătă cu smântână şi sare)
  • un vârf de cuţit de praf de copt
  • seminţe de floarea soarelui prăjite
  • ardei roşu
  • sare
  • piper

Spanacul se amestecă bine cu ouăle, smântâna, sare şi piper.

Apoi se adaugă făina şi se amestecă bine din nou, punând la sfârşit şi praful de copt.

Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă pe care aţi uns-o cu unt şi aţi tapetat-o cu hârtie de copt, încercând ca aluatul să fie întins în mod egal în toate părţile.

Se introduce la cuptor la 180 de grade, timp de 25 de minute. Cum vedeţi şi în poză, culoarea vrede se accentuează după coacere.

După ce o scoateţi, desprindeţi blatul de hârtia de copt, după care îl rulaţi în aceeaşi hârtie, cu grijă să nu se rupă, şi, în acelaşi timp, încercând să fie cât mai bine strânsă.

O ţineţi aşa până ce se răceşte complet, apoi o defaceţi şi o ungeţi cu crema de brânză peste care presăraţi seminţele de floarea soarelui şi ardeiul roşu, tăiat cubuleţe mici.

Eu am pus ardei doar pe jumătate de ruladă, deoarece unora din familie (inclusiv mie) nu ne place ardeiul.

Se rulează apoi, cum a fost înainte, şi se introduce la frigider pentru 10 minute, după care poate fi tăiată.

Poftă bună!

 

About Iasmina 625 Articles
Mamica Iasmina

3 Comments

  1. De cand am descoperit blogul vostru, tin sa marturisesc, ca m-am apucat de gatit si ca in procent de 75% am facut toate mancarurile…… din cartea voastra virtuala 😀

    au iesit exact ca la carte 😀
    merci mult fetelor

Leave a Reply